Октай Енимехмедов – депутат! Сериозно ли?!

Той смята, че има в себе си "голям потенциал" и "енергия" и знае какво да даде от себе си за бъдещето на България

"Скъпи приятели, всички които искат да подкрепят издигането на кандидатурата за народен представител, като независим кандидат на Октай Енимехмедов, моля да изразят подкрепата си в организираната подписка!!! По-късно ще обявим местата, на които ще бъдат организирано събирането на подписи".

Това написа във Facebook днес братът на Октай Енимехмедов - Метин, станал известен в танцовалните формати на "Шоуто на Слави".

25-годишния Октай е човекът, който се промъкна на сантиметри от лидера на ДПС Ахмед Доган и насочи газов пищов срещу него, по време на националната конференция на партията. Това стана на 19 януари в НДК. Младият бургазлия беше светкавично обезвреден и задържан, като охранителите от НСО, а и съратниците на Сокола, му нанесоха жесток побой.

Октай Енимехмедов смята, че има в себе си "голям потенциал" и "енергия" и знае какво да даде от себе си "за бъдещето на Родината си".

"Най-важното в случая е, че едно младо поколение се събуди и в момента поставя основите на едно по-добро бъдеще за България", пише още Метин в социалната мрежа, подписвайки брат си Октай Енимехмедов.
"Предварително благодаря на Всички!!!!", завършва поста.

Bulgariautre.bg уточнява, че Изборния кодекст не забранява на арестанти, без влязла в сила присъда, да се кандидатират за депутати. По време на кампанията задържаният има имунитет, а и би трябвало да бъде пуснат на свобода, за да има равен старт с всички кандидати за НС.

Не е ясно дали думите на Метин Енимехмедов не са пъвоаприлска шега, тъй като са написани малко преди полунощ. Още в петък обаче е създадена група "Всички За Октай, Октай За Всички Нас", в която до момента е пуснато само едно съобщение.