Доган насажда омраза между българи и турци, смята Октай

Октай Ехнимехмедов се обърна с писмо към обществото, за да изрази позицията си

Октай Енимехмедов, нападателят на Ахмед Доган, най-после проговори и обясни постъпката си. Той обвини лидерът на ДПС, че насажда омраза между българи и турци.

"Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика", пише в писмото, адресирано до водещия Слави Трифонов. "В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение".

В прочетеното в ефира на bTV писмо, Октай изрази учудването си от думите на премиера Бойко Борисов, който "излиза пред хората и каза, че шапка му свалял, за това че бил добър политик".

Относно побоят, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са "шепа страхливци, доверили се на един доносник".

Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолета, не е ударил плесница на Доган би отвърнал "един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му".

Писмото на Октай дойде при Слави чрез брата на задържания - Метин Енимехмедов, който обясни, че брат му не е луд, а му е писнало. Метин разказа, че скоро е видял брат си в ареста. Описва го като усмихнат и спокоен и уверил него и майка му, че се отнасят добре с него.