Намериха любовно писмо на папа Франциск

Духовникът го дал на комшийката си, когато бил на 12 г.

Бивша съседка на папа Франциск обяви, че той е бил влюбен в нея, когато двамата са били на 12 години, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Аржентинката Амалия Дамонте, която сега е на 76 години, все още живее на 4 врати от къщата, където Хорхе Марио Берголио е израснал в квартал „Флорес“ на Буенос Айрес.

Тя разказва, че притежава саморъчно написано от нейния връстник писмо, в което бъдещият кардинал и папа нарисувал бяла къща с розов покрив и написал: Това ще купя, когато се оженим. Юношата бил добавил: Ако не се оженя за теб, ще стана свещеник.

По думите на Амалия когато родителите й видели рисунката и писмото, се разгневили от дързостта на младия Хорхе. Баща ѝ скъсал рисунката и ударил шамар на момичето, за да го вразуми. Това сложило край на дружбата между двамата млади, посочва АП.

Цитирана от френския вестник Фигаро, Амалия твърди, че всичко между нея и Хорхе е било „чисто и романтично“. Тя има свое семейство и се радва, че връзката и с бъдещия папа е приключила толкова рано, защото иначе той е нямало да бъде избран за божи наместник на земята.

Хорхе Берголио обаче е имал още приятелки, преди да се посвети на духовната кариера, посочва изданието. В биографична книга отпреди три години той признава, че имал любима, с която ходели да танцуват танго. Връзката обаче приключила, когато той открил призванието си да служи на Бога, предава Днес.бг