Местан доволен от Цацаров: Думите му уличават Борисов в клевета

Бившият премиер трябва да продуцира политики, а не да разказва политически вицове

Изнесената информация от главния прокурор Сотир Цацаров категорично уличава Бойко Борисов в тежка клевета, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод  изнесената информация от обвинител №1 относно поисканата проверка за твърдението на Бойко Борисов за готвен срещу него атентат.

"Изнесената информация от господин Цацаров е отговор. За нас това не е изненада. Няма данни за такова нещо. Това категорично уличава Бойко Борисов в тежка клевета", посочи Местан.

Той бе категоричен, че когато министър-председател обвинява политик от ранга на Ахмед Доган без да има доказателства, това са действия, насочени срещу конституционното устройство на страната.

"От един председател на партия, се очаква да продуцира политики, да отправя отговорни послания, а не да произвежда политически вицове, защото някои от тях, освен смях, будят тревога за стабилността на държавата и могат да ерозират и конституционното устройство на българската демократична държава”, посочи Местан.

Лидерът на ДПС призна, че няма идея дали Ахмед Доган ще потърси правата си по съдебен път заради обвиненията срещу него от страна на Борисов.