Изписаха от ВМА охранителя на отвлечената Лара

Борислав Ценов е в добро здравословно състояние, отчитат от болницата

36-годишният охранител на отвлечената Лара Банева - Борислав Ценов, е бил изписан от Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от здравното заведение.

Ценов е бил изписан от болницата още през почивните дни. Мъжът е в добро здравословно състояние, но остава под наблюдение и ще ходи на контролни прегледи.

Както е известно той беше прострелян на 5 март 2012 г. Тогава рано сутринта - около 7,30 часа, беше отвлечена дъщерята на Ивелин Банев – Брендо пред дома си на столичната ул. "Пушкин" в кв. "Бояна".

10-годишното момиче все още е в плен, като до момента няма информация за състоянието му, както и не е известно дали похитителите са се свързали с някого, за да поискат откуп.

По-рано през деня експертът по национална сигурност Пламен Василев  коментира пред bTV, че вероятно похитителите на 10-годишната Лара Банева са професионалисти, а липсата на искания от страна на похитителите вече цяла седмица има някаква цел.

По думите му, не е типично толкова дълго време да не е поискан откуп. Обикновено похитителите се свързват със семейството най-късно до 48 часа след отвличането.

"Това изчакване може да се изтълкува и като подход за психическо изтощение на близките. Под много силен стрес всеки родител веднага ще се съгласи на каквито и да било искания", коментира Пламен Василев.