Зън, зън, зън, кой е (на)вън

Последният звънец на парламента бие на 14 или 15 март

Последният звънец на 41-вото Народно събрание ще бъде ударен на 14 или 15 март, обяви председателят на парламента Цецка Цачева. Разпускането ще стане, според Конституцията, с указ на очаквания утре следобед служебен кабинет.

Цачева посочи, че липсата на време и липсата на доверие в този парламент са причините, които няма да позволят приемане на исканите от протестиращите промени в Изборния кодекс.

Председателят на 41-вото Народно събрание коментира пред БНР, че е осъзнала, че балансът между финансовата дисциплина и политиката за създаване на работни места е нарушен, когато хората са излезли на протест срещу монополите и високите сметки за ток.

В последните дни от работата на парламента е важно да се свършат неотложните задачи, свързани със законодателната дейност. Недовършени обаче ще останат законопроектите за водите, за службите, за предучилищното и училищното възпитание, призна Цецка Цачева.

Тя изрази очакване служебният кабинет да успокои гражданите и да следи за точното изпълнение на бюджета, както и да подготви и да проведе избори, които да не бъдат оспорвани.