Имахме гафове, но свършихме много, отсече Цветанов

МВР шефът обяви, че премиерът е търсел варианти да вдигне доходите

В управлението имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

По думите му сега ГЕРБ ще представи предизборната кампания чрез това, което е реализирала - реален отчет, за реално свършената работа.

"Всичко това, което беше направено в сферата на земеделието, инфраструктурата, културата, беше свършено от това правителство. Ще можем да покажем резултатите в предизборната кампания. Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена.

С премиера Борисов винаги сме се стремели ла да търсим начини за увеличаване на доходите", допълни той пред БНТ.

На въпрос ще бъде ли обновена парламентарната група на ГЕРБ – той отговори, че това, което прави партията в момента е номинации и събрания в общинските и областните структури.

"Разбираме се, ще ползваме и социологически изследвания. 2007 г. ние за първи път участвахме в местни избори. През 2011 г. обновихме лицата в местните и общинските листи", отвърна той.

Цветанов коментира още, че темата Шенген е доста дискусионна в държавите от Европейския съюз.

"Неприемането на България и Румъния преди 2 години, когато покриха своите критерии, беше едно коалиционно споразумение в Холандия. Всичко минава през вътрешнополитически план, а не за това дали си изпълнил ангажимента си пред съответната институция в Европа", посочи той.

"В момента дебатът вече се изнесе към Германия, защото там през септември предстоят избори. В момента социалните им фондове изключително бързо се изпразват от огромния миграционния поток към Германия.

Сега се опитваме на експертно ниво да се очертаят стъпки, с които да бъдем партньори с Германия и да търсим възможности да ограничим евентуалното организиране на подобни групи, които товарват социалната система на Германия", посочи вицепремиерът в оставка.

Цветан Цветанов за пореден път настоя, че страната ни е изъплнила своите ангажименти и е покрила критериите за членство в Шенген.