Донеси своето пламъче за Пламен

Бдения със свещи за починалия мъж в София и Варна

Мълчаливи бдения със свещи в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, който издъхна снощи, организират приятелите му в София и Варна.

В столицата те се събират в 18.30 часа край езерото Ариана. Във Варна сборния пункт е сградата на общината, където той се самозапали преди 13 дни.

Само за няколко часа, групата във Facebook, която бе създадена в подкрепа на мъжа, събра стотици негови близки, приятели, а и такива, който просто искаха да изкажат съболезнования на семейството му.

Почивай в мир, Пацо... огънят, който запали в душите ни, никога няма да угасне... Поклон, пише негов приятел.

Видях го за първи път в неделя на един от протестите. Направи ми впечатление, че беше нарамил стирки и метли, готов за почистване на ненужните отпадъци. Вложената символика ме накара да се усмихна... После разбрах, че запалилото се момче, е бил именно този младеж с невероятна усмивка... Преди два дни се зарадвах, като разбрах, че е започнал да диша сам... А сега плача, като че съм загубила близък човек и приятел... Почивай в мир!!!!, допълва друг.

Казахме много за Пламен, нека днес помълчим - 18 ч. пред община Варна, 18 и 30 пред езерото Ариана. ДОНЕСИ СВОЕТО ПЛАМЪЧЕ!!!