Местан скочи на Борисов: Лъже за поръчката за атентат

Директорът на НРС не можа да ми потвърди думите му, обяви лидерът на ДПС

Директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров не можа да потвърди тезата на министър-председателя, че има организиран атентат срещу него с поръчител Ахмед Доган, обяви след днешното заседание на КСНС лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Зададох директен въпрос на директора на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров. Помолих го - да потвърди думите на министър-председателя, че г-н Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу министър-председателя. Естествено, както очаквах, ген. Драгомир Димитров не беше в състояние да потвърди подобно твърдение на министър-председателя", обяви Местан.

По думите на лидера на ДПС това означава, че министър-председателят е излъгал тежко.

"Разбира се това, което той направи, не може да се определи като тривиална клевета, защото това са твърдения на министър-председател, срещу политик от ранга на д-р Ахмед Доган", посочи Местан.

Той се закани, че още утре ще внесе писмено искане до главния прокурор Сотир Цацаров да образува наказателно преследване срещу Бойко Борисов. Искането ще бъде да се образува наказателно преследване първо за нарушаване на закона за класифицираната информация и второ за набеждаване, което вече засяга конституционните устои на Република България.

"На какво основание, кой е Бойко Методиев Борисов, че да се поставя над законите и да огласява безнаказано класифицирана информация в директно предаване по националната телевизия", попита Лютви Местан.