По заръка на Местан ДАНС души около Доган

Ще проверяват сигнала за подготвяния атентат срещу Бойко Борисов

Прокуратурата обяви, че е възложила на ДАНС да провери сигнала, че е бил подготвян атентат срещу Бойко Борисов с поръчител - Ахмед Доган.

В съобщението на държавното обвинение се казва, че целта на разследването е да се установи дали има информация за подготвяно убийство на премиера в оставка, и ако такава информация съществува, класифицирана ли е, както и налице ли е изнасянето й.

Сигналът, по повод на който е възложена проверката, е бил депозиран от лидера на ДПС Лютви Местан, уточняват от прокуратурата.

Преди пет дни Бойко Борисов се появи в парламента, подразнен от депутата на Сокола Христо Бисеров, който от трибуната обяви, че премиерът и дясната му ръка Цветан Цветанов са новите Братя Галеви.

Тогава премиерът обяви категорично прeд депутатите, че преди години Ахмед Доган е поръчал убийството му, защото е накърнил сериозни интереси на международната организирана престъпност.

Премиерът разбрал за готвеното му покушение преди двайсетина дни от доклад на партньорска международна разузнавателна служба, който се пазел в НРС.

Веднага след бомбата, която хвърли Борисов, Местан протестира остро срещу "опита да се злепостави Ахмед Доган".

"Дано не се окаже, че премиерът представя като завършен факт нечии предположения и то – непроверени, защото ако това е факт, ще понесе много тежка отговорност, закани се Местан и допълни, че ще сезира прокуратурата за твърденията на премиера, за да бъдат проверени и доказани или отхвърлени.