Петър Курдов на протеста срещу EVN (СНИМКИ)

Бившият футболист подкрепи наръгания си колега от Варна Иван Петров

Футболната легенда Петър Курдов дойде на протеста срещу EVN в Пловдив да изрази подкрепата си към колегата си Иван Петров. Бившият национален състезател и треньор на Спартак Иван Петров беше наръган с нож снощи във Варна, съобщиха колегите от Varnautre.bg. Треньорът е и неформален лидер на протестите в морската столица. Тази вечер дъждът не спря 50-тина пловдивчани да кажат "Вън на EVN!".

Приятел съм с Петров. Играли сме един срещу друг. Съпричастен и солидарен съм с него“, каза Курдов.

Той е категоричен, че жестокото нападение над Петров е нещо изключително недупостимо в една демократична страна. „Петров се явява като организатор на протеста във Варна, но нападението може да се случи на всеки от нас“, добави легендата на Марица и Левски.

Заявявам от името на колегите си в Пловдив Гочо Василев от Локомотив (Пд), Иван Войчев от Варна, че осъждаме насилието над колегата ни.

Футболните легенди замислят общо изявление до медиите по повод на протестите и случая с организатора Иван Петров. Курдов спомена, че също като всички недоволни потребители има доста негативен опит с комуникацията си с EVN. "Оказа се, че аз плащам съоръжение, което те ползват за над 6 хиляди лева", добави той.

Протестиращите тази вечер се събраха пред сградата на EVN с картонени брадви. "Днес са бутафорни, а утре ще са истински", казаха те. Освен знамена и плакати, хората носеха и копие, на което бяха набучили месечните си сметки за ток. "EVN, мафия, вън, ууууууу!", скандираха бунтуващите се в един глас. След около час пред сградата на енергото, те продължиха с шествие по Главната улица и се се спряха със същите възгласи на два пъти - пред община Пловдив и пред Централна поща.