Кой и как подменя истината?

Истинско ли е покушението срещу Доган или жалка инсценировка на партията?

Драмата продължава. Ръководството на ДПС ще настоява за международно разследване на опита за политическо убийство на Ахмед Доган. Това заяви новият председател на движението Лютви Местан на пресконференцията на партията днес.

ДПС ще разчита на съдействието за това на много високите гости по линия на либералите. "Вместо реално разследване, българските власти ни заливат с клишета", оплака се той.

"Цинично е да бъдат разследвани делегати за нанесен побой наднападателя", смята Лютви Местан. По думите му делегатите са обезвредили един потенциален убиец, за да спасят лидера си, и действията им не могат да бъдат окачествени като насилие. Сегашният лидер на ДПС дори каза, че те трябва да бъдат поздравени.

Припомняме, че от вчера господин Местан прави изявления как партията му пази демокрацията. Оказва се, че го прави, докато членовете й пребиват обезоръжен.

Тъй като тези дни Лютви Местан е намерил медийно поле за изява, той не пести приказките си. "Днес сме свидетели на скандален опит за подмяна на истината за това, което се случи вчера по време на Осмата национална конференция на ДПС", заяви Местан на първата си пресконференция в качеството си на лидер на Движението.

Кой обаче наистина подменя истината и може ли тя да бъде скрита с един фалшив атентат?

Членовете на партията са недоволни, че първоначално прокурор Кокинов е обещал обвинение в опит за убийство, но 10 часа по-късно това обвинение се е смекчило до заплаха и хулиганство.

"Не приемаме подменената теза", категоричен беше Лютви Местан. По думите му тя не само не звучи убедително, а скандално.

 

Местан обаче пропуска, че обществото няма да приеме пък зле разиграна бурлеска-нападение. Кое обаче е скандалното в целия случай, тепърва ще става ясно.