Уикендът: Между два свята

Слънце във Водолей, Луна във Водолей

Астрологична картина за 9-10 февруари

През настоящия уикенд ще усещаме най-вече ефекта на Новолунието, което настъпва в неделя сутринта. Така че в събота, в последния ден на лунния месец, най-важни ще се окажат ситуации, даващи възможност да се осмисли миналото, въпросите, касаещи приключването на стари ангажименти и отживели времето си взаимоотношения. Откритият характер на Водолея,  ще бъде ярко изразен и по-голямата част от преживяванията ни ще касаят или ще произтичат от кръга на приятелите и съмишлениците ни.

Венера и Сатурн заформят конфликтен обмен, което ще се отрази на интимните връзки и финансовите възможности, чрез ред ограничения и изисквания, които трудно ще можем да пренебрегнем, без да рискуваме да загубим любим човек или да застрашим бюджета си. Тази тенденция ще се пренесе и като базисна за предстоящия лунен месец, затова следва много внимателно да се отнасяме към въпроси от подобно естество, ако не желаем да посветим следващите две-три седмици на подобни, неприятни за всеки преживявания. Що се отнася до чувствата, по обективни или субективни причини, тяхната проява ще бъде затруднена и ако желаем да съхраним хармонията във взаимоотношенията си, не бива да пришпорваме тяхното развитие, нито да оказваме натиск. Финансовите ограничения най-вероятно ще бъдат наложени от забавяне на плащания или редуциране на предварително уговорени суми. Тенденцията ще продължи  до средата на следващата седмица, така че не ни остава нищо друго освен да се заредим с повечко търпение.

Съвсем уместно би било да обобщим, че почивните дни ще бъдат преход между два свята - този на миналото и този на бъдещето. Новолунието настъпва в неделя сутринта, в 9,20 ч. и отбелязва началото на източната Нова година, която този път ще бъде във властта на Сивата водна змия. Всяко начало е достойно за отбелязване, а една Нова година следва да се отпразнува. Поради конфликта на Венера и Сатурн обаче, ще бъде разумно да си самоналожим ограничения в разходите, удоволствията и развлеченията. Но пък денят е неделя и спокойно можем да го посветим на активен отдих, срещи с приятели и, разбира се, както се полага на всяко Новолуние - обмисляне на нови планове. Опитайте се все пак да избягате от печалните настроения и подчертания стремеж към усамотение. Той може да ви спести някои неприятности, но пък ще ви лиши от възможността да се захраните с Водолейски дух, носещ новаторство и удоволствието от това, да се чувстваш част от колективна цел или идея. 

Здраве, хранене и красота

Събота е ден, в който задължително следва да посветим част от времето си  за пречистване и освобождаване. Почистете дома, освободете се от ненужни вещи, освободете пространство за нови предмети. А след това се заемете със себе си - пречистете тялото и духа си. Освободете се от негативни преживявания, спомени и чувства. Парна баня или сауна ще съдейства за освобождаване от токсините, но, ако не можете да си ги позволите, можете да импровизирате в домашни условия.

Храната трябва да е лека и желателно - вегетарианска. Здравословното гладуване ще съдейства за обновяването на клетките в организма, а и бързо можете да се свободите от някой излишен килограм. Разрушителният ефект, присъщ на алкохола, опиатите и лекарствата, е в пъти завишен, така че бъдете изключително внимателни.