1 лунен ден

1 лунен ден, Новолуние

Символ : Светилник, Лампа

Този ден поставя началото на нов жизнен цикъл и залага фундамента на предстоящият лунен месец. Той благоприятства всички нови начинания, планове, проекти и дела, на които можем да поставим успешно начало чрез мисловна концентрация, визуализиране на желаната цел и резултат и обмисляне на стратегия за тяхното осъществяване. Въздържайте се от конкретни действия и постъпки обаче. Силата на този ден е в мисълта и в концентрацията на желания и намерения. Ако отложите начинанията и се съсредоточите само върху тяхното планиране, мислите ви ще оставят отпечатък в астролния план и в последствие намеренията ни могат да се развият от само-себе си, понякога дори без вашата намеса. Мислите днес се материализират, затова внимавайте - мислете само за онова, което искате да видите въплатено в живота си. Въздържайте се от групови мероприятия, участие в светски събития и емоционален обмен.


Хранене: На първо място през този ден трябва да се въздържате от употреба на алкохол и стимулиращи напитки, тъй като в този период протича естествена настройка на организма за целия лунен месец. Днес с пълна сила важи правилото „Каквото посееш, това ще пожънеш!”, затова именно сега е моментът, в който да положите началото на вашата балансирана дитета и здравословен начин на живот. Разумно е да изключите от менюто си месото и други тежки и трудносмилаеми храни.


Красота: Тежък ден, в който всички физиологични процеси са в застой, а налягането в клетките е твърде голямо. В природата и тялото протича процес на обновление и намесата в него е нежелателна и дори вредна.Удачни са грижи за лицето, но само в случай че се избегне всякаква опасност за нараняване на кожата в следствие от козметичните процедури. Уместно е да обмислите промяна в имиджа, да моделирате желания от вас образ за себе си, да изберете нова прическа, да потърсите информация за нови козметични средства, осигуряващи адекватна грижа за кожата според сезона и моментното и състояние.