Като в приказка: мистерии, забравени градове и открити съкровища

Свят

08-02-2013, 13:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Феновете на транса в транс: идва Пол ван Дайк!

Откриха тунел в Мачу Пикчу, пълен със съкровища

Запечатани врати, напомнящи на отвори на древните гробници, бяха открити в центъра на свещения за Инките град Мачу Пикчу. След изследването на геофизици бе установено, че зад тях е укрито съкровище. Вратите обаче все още не са отворени.

Последните няколко години френският археолог Тиери Жамен е прекарал в джунглата в южната част на Перу в търсене на останки от древната цивилизация на Инките. До сега е открил към 30-на стойностни разкопки, сред които има и няколко крепости и части от цели градове. Неотдавна археологът реши да разследва чутите разкази на турист инженер, който през 2010 г е посетил града и е открил таен тунел в подземието на самия център на древния град. Става въпрос за запечатани врати, които напомнят на вход на гробница.

В началото на миналата година Жасмен е получил разрешение от перуанското министерство на културата да извърши геофизическо изследване за мистериозния вход и неотдавна това е направено. Заключението от изследването е, че зад тези врати има серия от помещения и колони, които водят по-надълбоко в земята. Според "Before it`s Newѕ" в едно от помещенията са открити голямо количество сребро и злато.

Всичко това обаче сега е открито и от външната страна и затова не може да се каже за какви предмети всъщност става въпрос. Междувременно Жасмен е поискал разрешение и за отваряне на вратите, за да се види какво действително се крие зад тях. Очаква се в скоро време френският археолог да получи разрешението.