Феновете на транса в транс: идва Пол ван Дайк!

София Лайф

08-02-2013, 07:55

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Най-добрият DJ в света - в "Ялта"

Известният транс диджей Пол ван Дайк гостува днес в София в столичния клуб "Ялта", съобщиха организаторите.
Участието на германския диджей у нас беше отменено два пъти през миналата година. Първоначално партито му трябваше да бъде на 16 юни в "Ялта", но заради спешна операция се наложи гостуването му да се предоговори в рамките на фестивала "ParkLive" на 6 и 7 септември. Впоследствие обаче и фестивалът беше отменен заради засилените покрай атентата в Бургас мерки за сигурност на летището в София, в близост до което трябваше да
се състои музикалното събитие.
Сега обаче почитателите на двукратно определения за най-добър транс диджей в света ще могат да се насладят на това дългоочаквано гостуване.
Пол ван Дайк има над три милиона продадени албума. Той е автор на едни от най-успешните ремикси на хитове на "Депеш мод", Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк и други. През 2005 г. е номиниран за "Грами" за най-добър денс/електро албум, а през 2009 г. печели три от престижните "Trance Awards" - за най-добърдиджей, най-добър продуцент и най-добър лейбъл (неговия Vandit Records). Пол ван Дайк прави по над 130 участия годишно, гледат го повече от три милиона души.
Освен на музиката, Пол ван Дайк посвещава значителна част от живота си на политиката и социалната справедливост, участвайки в благотворителни кампании.
Истинското му име е Матиас Пол. Роден е в провинция Бранденбург, Източна Германия.