Държавата се намеси, конфликтът между Булсатком и bTV приключва

Очаква се договорите да бъдат подписани днес, заяви министър Московски

Търговският спор между Булсатком и bTV ще бъде разрешен днес и очаквам да бъдат подписани договорите между двете страни. Това заяви днес след заседанието на Министерски съвет транспортният министър Ивайло Московски.  

"Заедно с КРС положихме усилия да се реши спора между "Булсатком" и bTV, надявам се още днес да бъдат подписани новите договори между двете компании. Основните искания към нас е да се вземат допълнителни мерки и ние сме поели този ангажимент и сме създали работна група. В най-скоро време ще имаме конкретни предложения, свързани с промени в наредби, завишаване на глоби с цел коригиране и контролиране на този пазар", заяви още министърът.

Очаква се да приключи сагата на оператора и с TV7, които също спряха сигнала към абонатите на Булсатком.

Конфликтът започна малко преди коледните празници и достигна своя апогей в началото на януари, когато bTV Media Group спряха своите програми. Те обвиниха Булсатком в укриване на абонати и неизплатен дълг, а от своя страна Булсатком отхвърлиха обвиненията и заявиха, че от телевизията искат прекомерно висока и нереална цена.

На по-късен етап и TV7 обявиха, че не могат да се споразумеят за нов договор с Булсатком.

От цялата ситуация всички страни загубиха страшно много - bTV и TV7 зрители, Булсатком абонати, и разбира се - зрителите, които вече почти месец нямат достъп до програмите на двете медийни групировки.