3 фен страници в защита на Октай, който насочи пищов срещу Доган

Стотици потребители във фейсбук застават зад бургазлията

Три страници в социалната мрежа Facebook бяха създадени скорострелно след бруталното нападение над Октай Енимехмедов от делегати на ДПС, секунди след като той насочи пистолет към Ахмед Доган, показа репортерска проверка на Burgasutre.

Стотици са вече потребителите във фейсбук, които застанаха зад бургазлията. "Амнистия, топла храна и орден "Стара планина" за Октай Енимехмедов", "Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов" и "Октай Енимехмедов" привлякоха стотици последователи само за няколко часа. Страниците се ъпдейтват нон-стоп с новини около случая. Коментарите в страниците не стихват и за секунда, а мненията гравитират или около идеята, че цялата ситуация е режисирана, или в цинично съжаление, че пистолетът е засякъл.

"Бай Доган, старата лисица доносник на ДС е режисирал сюжета и си е платил за екшъна на 100%", "Хора супер ме е яд и мен, как цял ден ще говорят за тъпия Доган а никой нищо не казва за Октай", възмущават се някои от последователите на страниците, които квалифицираха случката като турски сериал.

Голяма част от коментиращите недоумяват защо не се съобщава информация за състоянието Октай след побоя и как изобщо бе допусната ситуацията толкова много хора да се саморазправят безащитен човек, паднал на земята.