Доживот без замяна за Сумиста и Кеца от "Килърите"

Тежки присъди получиха и останалите от групата за мокри поръчки

Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов - Кеца и Георги Вълев от групата за мокри поръчки "Килърите" получиха доживотни присъди без право на замяна.

Днес Шуменският окръжен съд ги призна за виновен в организирането на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев.
Считаният за лидер на организираната престъпна група Стоянов бе признат за виновен по обвиненията за подбудителство и помагачество при убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на Борислав Георгиев. По пет обвинения е признат за виновен и Васил Костов. Двамата ще излежат най-тежките си присъди.

На 17 години затвор за убийството на Румен Рачев е осъден Янко Попов – Туцо. Райчо Стойнев – Хижаря бе осъден на 15 години, а Петър Атмаджов – на 4 години.

Sofiautre.bg припомня, че акцията по задържане на "Килърите" беше проведена в средата на 2010 година, а през 2011-та шестимата мъже (Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев) бяха изправени пред Шуменския окръжен съд.

По време на мегаделото бяха разпитани 150 свидетели, а материалите по делото са събрани в общо 15 000 страници.

Обвиненията са за поръчителство и изпълнение на три убийства, както и нанасяне на телесни повреди, организиране на палежи и взрив.

Групата е на подсъдимата скамейка за убийствата на бизнесмена Борислав Георгиев от София, адвокат Петър Лупов от Велико Търново и предприемача Румен Рачев от Шумен.

Преди месец стана ясно, че "Килърите" отиват на съд и за още 3 убийства.

Групата за мокри поръчки на Сумиста ще бъде обвинена за покушението над бизнесмена Юри Галев и за смъртта на двама от своите приближени - Владимир Филев и Георги Георгиев.

Очаквайте подробности!