Иван Петков: Голямо "благодаря" на момичетата! Предстои по-важната част - bulgaria.utre.bg

Иван Петков: Голямо "благодаря" на момичетата! Предстои по-важната част

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
26 август 2021, 12:35 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Костадин Андонов/БФВ

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков поздрави момичетата си за успеха над Полша, с който спечелихме групата от Евроволей 2021 в Пловдив, осигурявайки си осминафинал в събота срещу Швеция.

"Свършихме първия етап от нашата работа, предстои по-важната част. Да, хубаво е да сме първи, да има атмосфера, енергия, емоции, но ние трябва да останем здраво стъпили на земята. Трябва да си кажем и колебанията, които сме имали в нашата игра", заяви Иван Петков.

"Преди мач влизам за минута-две в съблекалнята и накрая винаги казвам това: "Направете хората щастливи и се забавлявайте." Те това и се опитват да правят. Сега се получи", каза още селекционерът на България.

"Това е един от хубавите моменти в моята кариера като треньор. Мачът бе важен и трябваше да играем за резултат. Голямо “благодаря” на момичетата. Свършиха прекрасна работа за първата фаза.

Успяхме да си свършим задачите по добър начин и да победим силен противник като Полша. Започнахме трудно - може би бихме доста слаб сервис, те организираха доста добре своята първа атака, от което имахме затруднения. След първия гейм започнахме да ги затрудняваме повече със сервис и от там излязоха на преден план идеите, които бяхме заложили в защита. В четвъртия гейм полякините промениха схемата си на игра. Мислехме, че ще е трудно , а то стана лесно. Голямо "браво" за всички в нашия отбор. Момичетата имат доста сериозен опит. Като цяло е доста приятно да се работи. Има голямо разбирателство - това, което аз искам от тях, те правят всичко, за да го изпълняват. Сега най-важно е да се възстановим", продължи Иван Петков.

За предстоящия осминафинал срещу Швеция той заяви: "Не познаваме съперника доста добре, защото не сме имали ситуации, в които да се разучаваме и да се готвим за тях, но имаме сериозна информация и в дните до мача ще имаме възможност да разучим техните слаби страни и силните, разбира се."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета