Антоанета Костадинова: Семейството е моят златен медал

Антоанета Костадинова донесе първо отличие за страната ни в спортната стрелба от 17 години и спечели първи медал за България от Олимпиадата в Токио. За Костадинова това е първи медал в третото ѝ участие на Олимпийски игри. Костадинова признава, че не мисли за това, че е загубила златотото, а се радва на спечеления сребърен медал. Казва, че нейният златен медал е семейството - мъжът и двете й деца, които непрестанно я подкрепят.

"Това е нещо, което съм чакала много дълго. Просто, освен да съм щастлива и да благодаря на всички, които са замесени  в този процес и най-вече на него, защото моят треньор е човекът, който не спира да вярва в мен. Това е човекът, който ме накара да продължавам, да стискам зъби до последно", каза тя.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел. В последния момент беше изпреварена от представителката на Русия Виталина Бацарашкина. Рускинята събра общо 240,3 точки, което е и олимпийски рекорд. Костадинова остана на 0,9 точки след нея. Tрета се нареди китайката Рансин Дзян, която е двукратна световна шампионка в тази дисциплина.

"Дадоха команда за спиране точно преди да стрелям, а все още ми оставаха 27 секунди. Казах на съдиите, че са допуснали грешка. След като ми дадоха шанс да довърша, отново ми дадоха 50 секунди. И аз изстрелях този изстрел", посочи Виталина Бацарашкина.

Антоанета Костадинова ще участва в още една дисциплина на Олимпиадата в Токио - 25 метра малокалибрен пистолет на 29 юли.