Елица Василева: Заслужихме си купата!

"Заслужихме си победата. Беше много трудно, но си заслужихме купата. Благодарение на всички в отбора. Момичетата, които влязоха, помогнаха много. Тези, които бяхме вътре и изтърпяхме драматичните моменти - също. И благодарение на публиката, публиката, публиката!" Това заяви капитанът на България Елица Василева след победата с 3:1 над Хърватия във финала на Европейската златна лига и вдигнатата купа.

"Много важен трофей като натрупан опит. От две години не бяхме играли. Това беше много добра тренировка за сериозния форум, какъвто е европейското първенство в Пловдив. Беше много важно, че се сблъскахме с такъв отбор. Беше много труден мач. От Хърватия се бяха подготвили много добре. Всички момичета дадоха всичко на полето, това е отборът. Затова сме толкова момичета в тима, за да получим помощ отвън. Беше битка. Абсолютно всички дадоха каквото можаха. И Петя се включи чудесно, много ни вдигна. Лора също е страхотен разпределител. Това е отбор, това е колектив. В трудни ситуации да сме заедно. Радвам се, че след третия гейм показахме най-добрата си игра и спечелихме финала", коментира Христина Вучкова.

Тя разказа и за емоцията от хорото в "ОЗК Арена" след вдигането на трофея. "Идеята да изиграем хорото се роди в отбора, защото искахме цялата публика да усети какво е да си тук, на терена. Търсихме спойка, която да събере всички заедно в залата. Ние постоянно усещахме невероятната подкрепа от трибуните и просто искахме и всички тези хора, които създадоха атмосферата, да се почувстват, че наистина сме заедно. Чакаме ви през август в Пловдив да ни подкрепите отново и да покажем още по-хубав волейбол на Европейското първенство", каза още Христина Вучкова.