В.Михов: Добре е, че спортният министър и премиерът помагат на футбола и спорта ни въобще

В последните години и държавата се включва да помага, което ѝ прави чест

За три-четири месеца нещата ще са сериозни, не само за футбола, но и за цялата икономика, а футболът е част от тази икономика. Това каза Валентин Михов в интервю за gong.bg.

"Дано не стигаме до такива лоши неща, ще има големи загуби. Някои отбори няма да могат да задържат чужденците и ще се наложи част от отборите ще трябва да използват модела Славия и да заложат на наши момчета, но дано мине това чудо, защото то наистина е чудо.

Футболът и спортът въобще пострадаха толкова много икономически, защото един футболен бюджет, освен собственикът, който е основата на бизнеса, от къде се финансира, от телевизионните права, от спонсори, от дарители и от някои други прояви.

Но сега няма нито един от тези компоненти и остава само собственикът. Някои отбори предприеха разумни мерки, свалиха си заплатите символично, това им прави чест.

За да има у нас това, което го има в Европа, да има мърчандайзинг, трябва да са различни нещата. Дано след това, което се случи, да вземем всичко най-добро да махнем лошото и да запазим само доброто.

Евтин български футбол с много български футболисти, но и с по-малки възнаграждения? Това вече си зависи от стратегията на клубовете. Никой не може да предопредели, кой с какъв бюджет разполага.

В последните години и държавата се включва да помага, което ѝ прави чест, и в лицето на министъра, и в лицето на министър-председателя, който разреши. Защото преди 4-5 години нямаше почти никакво взаимодействие, става въпрос за тези помощи които са", каза Михов.

 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.