Ген.Мутафчийски пред Панорама: Мерките дадоха резултат - bulgaria.utre.bg

Ген.Мутафчийски пред Панорама: Мерките дадоха резултат

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
10 април 2020, 22:56 | Bulgariautre
  • Началникът на оперативния щаб ген. Мутафчийски ще предложи по-строги мерки преди празниците

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при толпо и сухо време, каза председателят на Националния оперативен щаб

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

 

Целия разговор вижте във видеото.Коментари (2)

Потребител
луд
Ти си Тъпанар,а не Генерала!!!!
11 април, 11:43 ч.
Потребител
Какви коментари да има ?
Този тъпанар до толкова е омръзнал на хората , че вече не искат да го гледат и слушат когато мънка.
11 април, 07:45 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета