Доброволката от конференцията – Интервю, което bTV засне, но не излъчи (ВИДЕО)

Доброволката Вилислава Методиева, даде интервю пред bTV, което така и не намери място в ефир. Предлагаме ви го в пълния му вид.


- Вие работите заедно с Министерство на младежта и спорта или…

- Не, не работя с Министерството. Бях избрана като доброволец, след като кандидатствах по собствено желание. Самата обявя беше публикувана във Фейсбук, участвах като изпратих своята мотивация и CV. След което бях извикана на интервю и така всъщност се присъединих като доброволец към екипа.

- Аз останах с впечатлението, че вие сте човека, който е изпращал SMS-те.

- Не, не съм. Аз просто съм от групата на доброволците, която беше в помощ на организацията.

- Получавали ли сте подобен SMS, на който пише, че трябва да аплодирате бурно премиера Борисов след неговата реч?

- Ние като доброволци имахме неформална група – чат в WHAT’s up, който използвахме, за да можем да се подпомагаме за организацията. Например – в колко часа къде да сме, къде да застанем, какво да информираме останалите. По никакъв начин не съм свързана с въпросния SMS като изпращач. А това, което вие сте получили просто може да е по някакъв начин грешно.

- Чакайте сега, вие сте получили този SMS, в който пише че трябва да аплодирате премиера и е много важно след неговата реч да има аплодисменти.

- Аз станах и аплодирах г-н Бойко Борисов и станах и аплодирах абсолютно всички останали…

- Получавали ли сте SMS да аплодирате премиера?

- Получихме SMS, който казваше, че трябва да станем и да аплодираме г-н Бойко Борисов, но аз искам смело да заявя, че това е моят личен избор и аз направих това с абсолютно всеки един друг, който държа реч на подиума. Дали беше Бойко Борисов, или беше друг официален гост, за мен това е уважение и аз съм възпитана по този начин – да стана и да аплодирам всеки, който смятам, че по някакъв начин ме е впечатлил.

- Не ви ли е странно да получавате съобщения „Имаме поръчение отново като говори ББ (т.е. Бойко Борисов), много да пляскаме и да станем. Това не ви ли напомня за едни други времена, за които може би са ви разказвали вашите родители, чисто вие как приемате подобен SMS?

- Аз разбирам в кои времена се опитвате да ме върнете. Не съм била част от тези времена, но в крайна сметка, пак ще кажа, това е моето лично желание. Ние живеем в демократична държава и аз мога сама да взема решение дали да стана – отново да кажа, че от уважение, или да си остана седнала и тихо да пляскам. Това не е свързано с този SMS – аз трябвало да го направя, защото нещо би последвало. Не. Доброволец съм, живея в демократична държава и мога сама да взема решене дали да го направя, или да не го. Станах, защото проявих уважение към лидера на нашата държава. Това е моето мнение.

- Да ви попитам – в какво се изразяваше вашата работа като доброволец?

- Подпомагахме организацията, свързана с посрещането и изпращането на младежите, помагахме в придвижването от мястото, където бяха настанени до НДК. Също така имхме невероятната възможност да участваме в работните групи. Беше невероятно изживяване, защото комуникирахме, имах контакт с хора, които имаха много повече опит от мен…

- Вие видяхте ли нещо нередно в организацията? Стана ясно, че те са доста ядосани на българската организация.

- Ами знаете ли, обидата е в мен, защото ние дадохме 4 денонощия от нашия живот. Защото аз вярвах в тази кауза. И вярвах, че ние сме хората, които ще покажат какви са младежите на България – борбени, хора, които имаме какво да кажем и аз исках да съм част от този момент.

- Вие бяхте ли във въпросния бар със танцьорките, който така „наранил“ чуждите гости?

- За много кратко бях. Тези танцьорки ги видях, много бързо бяха свалени от организаторите на събитието. 

- Това звучи лошо – като спецакция…

- Не беше повод тези танцьорки да излизат, не беше и нещо планирано.

- Алкохолът?

- Имало е, но в съвсем ограничено количество. Това, което аз видях не беше в никакъв случай плашещо, не съм видяла пияни младежи например да падат или да се държат непристойно. Това са спекулации. И не е редно след такава успешна – поне в моите очи като младеж, конференция, да се обръща фокуса от успехите върху някакви танцьорки, алкохол и пияни младежи. Не е там фокусът. Ние създадохме нещо, ние направихме наистина НЕЩО – поставихме 11 младежки цели, които се надяваме да бъдат чути и продължени. Аз вярвам в това.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ЧУЕТЕ И ВЪВ ВИДЕОТО: