Даниел Боримиров: Трябва да насърчаваме децата да следват мечтите си - bulgaria.utre.bg

Даниел Боримиров: Трябва да насърчаваме децата да следват мечтите си

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
19 август 2017, 18:20 | Георги Стоянов
  • Снимка:
    bulgariautre.bg

    Даниел Боримиров и учредителката на Асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова

ФК "Левски" подкрепи второто издание на Национален детски диабетен лагер "Докосни дъгата"

56 деца и младежи със захарен диабет станаха част от второто издание на Национален детски диабетен лагер "Докосни дъгата". Събитието в СОК Камчия в УВЦ "Юрий Гагарин"  донесе много положителни емоции за момчетата и момичетата. 

Футболен клуб "Левски" и Даниел Боримиров подкрепиха инициативата, организирана от Асоциация "Докосни дъгата". Ето какво сподели по темата спортният директор на "сините" пред Bulgariautre.bg.

Дани, какво провокира футболен клуб "Левски" да застане зад каузата на асоциация "Докосни дъгата" и да подкрепите втория национален детски диабетен лагер?

Аз мисля, че Левски винаги се е отзовавал на такива инициативи и винаги е помагал на деца в неравностойно положение. Животът ми така е протекъл, че винаги съм бил свързан с деца, дори последните 4 години съм свързан с децата в школата на клуба и съм се стремял по всеки един начин да им помагам.
 
 
Защо е важно децата да спортуват? Какво влияние според теб оказва спортът върху развитието им?

За мен спортът е много важна дейност, тъй като той възпитава в децата отговорност, себераздаване и дисциплина. А при децата, които са болни от диабет, знаете, при тях нивото на захарта в кръвта е високо, и чрез спортуване могат да намалят стойностите й.
 
Как да възпитаме у децата любов към спорта?

Като ги насърчаваме всеки ден да тренират и да бъдат упорити и да следват мечтите си.
 
Футболист с 30-годишна професионална кариера - кой е най-ценният урок, който получи през годините на терена?

Най-ценният урок е, че се научих никога да не се предавам. Всичко в живота си съм постигнал с много труд и много упоритост.
 
 
Какво ти е останало днес от незабравимата американска приказка през 1994 г.?

Всичко ми е останало. Пазя сериозни спомени от това, което постигнахме. Наистина успяхме да създадем огромна радост у хората. Накарахме ги да забравят тежкия период, в който България тогава живееше и ги накарахме да излязат на улицата и да бъдат единни като нация.
 
Победата, която никога няма да забравиш?

Труден въпрос. Имам доста победи и всяка една от тях заема своето място и значение в моя живот.
 
А коя е твоята победа?

Трудно ми е да кажа. Както на терена съм извоювал победи, така и в живота. Много ми е трудно да определя коя е моята победа.
 
 
Какъв съвет би дал на децата на Асоциация "Докосни дъгата" и какво би им пожелал?

Най вече бих им пожелал да са живи и здрави. Да вярват в хората, които са близко до тях и да следват мечтите си. Ние ще се постараем с каквото можем да им помагаме. В лицето на ФК Левски ще имат една сериозна подкрепа, а също така и в моето лице.
 

В събитието, организирано от Асоциация "Докосни дъгата" и партньорите на проекта, се включиха още проф. Валентин Игнатов - директор на УМБАЛ "Св. Марина, представители на МУ Варна и на Община Варна, Тити Папазов, Симона Пейчева. Младежите пък бяха забавлявани с музиката на Руди, Дули, Муден и Кукушев, Есил Дюран, Рени и други. Асоциация "Докосни дъгата" получи подкрепата за организиране на лагера на УМБАЛ "Св. Марина", Медицински университет - Варна, издателствата Анубис и Булвест, РСР Медтроник България, ФК "Левски", жилищен комплекс "Лабиринт".

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета