Цацаров: "ЦУМ-гейт” не бе причината за това, което се случи с Гергов в неговата партия, а беше поводът

Това е сценарий, който – да, добре направили са го, да стигна до тяхното ниво?! Трудно ще стигна до положение, в което най-вероятно ще изпия две водки и ще се снимам в „Ютюб”!

Станалото с т.нар. ЦУМгейт бе един огромен сценарий. Той обаче не е причина, а само повод за станалото по отношение на Георги Гергов в партията му. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в парламента.

Днес Инспекторатът към ВСС Ви оправда, че нямате извършено нарушение в „ЦУМ-гейт”. Току- що лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че няма да си променят позицията по отношение на Гергов, макар той и да не бил извършил нарушение, Вашият коментар?

Защо мислите, че ме интересува?

Обществото го интересува!

Защо мислите, че ме интересува позицията на Корнелия Нинова по този въпрос?

Защото пострада един човек по незаконен начин!

Аз не мисля, че някой е пострадал по незаконен начинЕдинственото, което мога да направя като коментар, и то с особен, как да кажа, но ще го направя. Станалото с така наречения „ЦУМ-гейт” бе един огромен сценарий. Станалото по отношение на други хора, питате ме конкретно за Георги Гергов, не го защитавам, казвам какво мисля – не мисля, че „ЦУМ-гейт” бе причината за това, което се случи с Георги Гергов в рамките на неговата партия, мисля, че това беше поводът. Не ме карайте да коментирам г-жа Нинова!

На кого е сценарий?

На много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях близки до партията на г-жа Нинова, част от тях нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия.

Г-жа Нинова изпълнител ли беше на този сценарий?

Г-жа Нинова е достатъчно умна, за да не бъде изпълнител.

А кой беше все пак изпълнител на този заговор по „ЦУМ-гейт”?

Няма да чуете повече коментари от мен.

А има ли становище на Инспектората по „ЦУМ-гейт”? Излезе в един сайт, че има!

Мисля, че има, но трябва да мога да ви дам пълна информация. В момента не мога, тъй като цялото ми внимание е било заето днес с изслушването тук. И ако позволите само още едно изречение. Едва ли в момента днес най-големият проблем на тази държава е Мирослав Боршош. Най-големият проблем според мен е Бяла! Съболезнования на пострадалите! Действията на прокуратурата и обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди няма да върнат живота на техния син. Най-големият проблем се нарича Бяла, най-големият проблем не е някой си Мирослав Боршош.

А сценарият срещу вас не е ли голям проблем на държавата? НДК сценарий ли е, като „ЦУМ-гейт”?

Защо ми задавате едни и същи въпроси. НДК дали е сценарий? Не, не е сценарий!

А кога ще намерите сили и обстоятелства, важни да Ви мотивират, да говорите за „ЦУМ-гейт”, кой е сценаристът и защо е направено това?

Че защо трябва да падна до тяхното ниво?

Защото това е срещу съдебната система, нали сам го казахте!

Аз не олицетворявам съдебната система и ако имам такова самочувствие просто трябва да си тръгна оттук. Това е сценарий, който – да, добре направили са го, да стигна до тяхното ниво? Казах Ви, че освен това трудно ще стигна до положение, в което най-вероятно ще изпия две водки и ще се снимам в „Ютюб”!