Кремена Аргирова-Искренова: Още през лятото ще доведа китайките на лагер у нас

Спорт

12-05-2017, 11:57

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Божидар вече получи предложения от футболни клубове

Съпругата на легендата на родния футбол Божидар Искренов - Кремена, която е една от най-добрите ни треньорки по художествена гимнастика тръгва днес за Китай. Там тя има едногодишен договор с националния отбор на най-многолюдната държава на света. Кремена говори пред 24 часа преди заминаването си.

 

- Как се стигна до подписването на договора?

- Всичко стана благодарение на министър Красен Кралев и неговия сътветник Гошо Гинчев. Имаше подписана спогодба за сътрудничество в спорта. Г-н Кралев се обърнал към президента на нашата федерация Илиана Раева и тя ме препоръчала. След това китайците се съгласили с моята кандидатура и така стана всичко. Благодаря и на тримата, че това стана. Очаквам с нетърпение да започна работа.

- Каква е договорката?

- Ще работя с националния отбор и техните индивидуални състезателки. Вече дори имам и преводачка, която ме очаква. Първоначално лагерът трябваше да бъде в Пекин, но сега разбрах, че се мести в Женчен. Но на място ще мога да се запозная още по-добре точно какво ще правим.

- Там има ли художествена гимнастика?

- О, да. И искат много да я развият. Идеята е още това лято да направим един лагер в България. След това пък ще поканим и нашия национален отбор на подготовка в Китай. Поне това са ни идеите на първо време.

- Божидар също тръгва с вас.

- Да, съпругът ми също тръгва с мен. Той може да им е много полезен във футболно отношение. Вече знаят, дори има запитвания за него от няколко клуба.

- Успяхте ли да продадете колата?

- Не, остава при един приятел, който ще се грижи за нея. Първоначално смятахме да я продадем, но след това размислихме.