Петър Чолаков: Вземането на мандат от страна на РБ е вредно

Това ще е едно абсолютно безсмислено упражнение, смята политологът

Взeмането на мандат от страна на РБ ще е едно абсолютно безсмислено упражнение, дори ще бъде вредно. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" политологът Петър Чолаков:

"В крайна сметка не е чак такова голямо бреме да управляващ за около един месец. Проблемът е свързан с отговорността. Някой трябва да носи отговорност за това служебно правителство. Отговорността ще падне върху този, който го е формирал и това ще бъде именно Росен Плевнелиев. Аз с това си обяснявам и неговото нежелание да се стигне до този етап."

България е изправена пред множество предизвикателства и във вътрешнополитически, и във външнополитически план, добави още Чолаков:

"Отговорността за кабинет е много голяма. Хора, които са експерти, до няколко седмици трудно ще се сработят помежду си, а и ще трябва да носят самите те отговорност за неща, които могат да се случат в България. Трудно е да се прогнозира и какви ще са резултатите от изборите. В момента изглежда, че ГЕРБ щe бъде отново първа политическа сила."

Цялото интервю с Петър Чолаков можете да чуете от звуковия файл.