Цачева: Ще дам всичко от себе си, за да бъда победител

Чувствам се удовлетворена от отношението на хората, което виждам в директните си контакти

Разчитаме на кампания “Очи в очи”, близо до гражданите. Доверили сме се на срещите с гражданите на България, защото считам, че така посланията ни могат да стигнат по-близо до тях. Разчитам на активните граждани, които пръсъстват на нашите мероприятия да споделят със свои приятели, колеги, близки, роднини. На този принцип е изградена нашата кампания.

Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева в интервю за предаването "Карай направо" на Нова телевизия.

На въпрос на водещата щаслива ли е майката на Румен да бъде и майка на нацията, Цачева отговори с усмивка: "Аз ще остана винаги и само майката на Румен. Но по-скоро в това, което каза премиерът познавайки ме като човек, е че и в друго различно поприще аз бих била всеотдайна като майка, т.е. бих приела присърце с необходимата емоция, така както майките можем да правим това спрямо децата си и спрямо гражданите на България. В този смисъл схващам аз тази шега."

Запитана как се вижда в ролята на главнокомандващ, при положение, че кандидатът на левицата е генерал, летец, Цачева отговори: "Той има насреща си юрист, единствената жена председател на Българския Парламент във възстановения парламентаризъм, пък и преди това, втори мандат председател. И жена, която може да бъде главнокомандващ, защото главнокомандващият може да взима и политически решения, нещо което и до момента аз съм правила. Не ми е известно офицерите в армията да са взимали чисто политически решения. В този смисъл, тогава, когато ми е необходима конкретна експертиза, ще ползвам тази експертиза на вицеадмирал Манушев, който ще е мой вицепрезидент."

„Аз съм човек, който има компетентността и политическия опит за това място. Чувствам се удовлетворена от отношението на хората, което виждам в директните си контакти. Ще дам всичко от себе си, за да бъда победител”, добави Цачева.


„Готова съм да приема резултата такъв, какъвто ще бъде. Вярвам, че ако има балотаж, опонент ще ми е кандидатът на левицата”, коментира шефът на парламента.


Цачева бе категорична, че нито тя, нито партия ГЕРБ влизат в политически договорки.  „ГЕРБ винаги се е явявала самостоятелно на избори. Няма и партийни договорки за подкрепа с каквито и да било политически сили”, заяви тя.


Цялото интервю можете да видите във видеото: