Алекс Алексиев: Социалисти толерират ислямистите, инак не могат да печелят избори в Европа

Срещу радикалния ислям радикални мерки – тотална забрана на Шериата, предлага американският експерт

- Г-н Алексиев, Европа сякаш отново изглежда изненадана от поредния варварски атентат, сякаш не е очаквала, че подобно нещо може да се случи?

- Европа наистина е изненадана, въпреки че няма причини да се държи по този начин. Тероризмът на Стария континент се е превърнал в рутинно явление. Аз пиша за тези опасни процеси повече от 15 години и се чувствам като изтъркана плоча - едно и също се повтаря, но никой не взима адекватни мерки. Реално Франция е държавата, която от години е с най-бързата ислямизация на обществото, а това дава своето отражение в терористични атентати и хиляди джихадисти, които се отправиха към Ирак и Сирия, а сега се връщат от война. Ако искате да разберете какво е състоянието на френското общество, потърсете в интернет информация за така наречените сенситивни градски зони. Те са синоним за мюсюлмански гета. Преди 5-6 години там живееше около 5 млн. население, а сега вече са нараснали на 6 млн. Това са зони, които се контролират от радикални имами и мюсюлмански банди.

- Имате ли представа дали в Ница, където снощи стана трагедията има такива гета?

- В Ница те са най-малко 7-8 . Познавам ги, изследвал съм ги – едното се нарича „Св. Августин“, друго е наречено на Луи Пастьор, трето се казва „ Св. Андрей“. Радикалният ислям в Ница и в много други градове във Франция е силно развит. Да си спомним, че през октомври миналата година един ислямист се опита да убие няколко френски войници, които пазеха в Ница еврейски център. Успя само да намушка двама от охраната. Положението във Франция трудно може да се разбере. Оказва се, че между 7-9 хил. войници пазят целогодишно еврейски обекти. Когато в една държава полицията не може да гарантира сигурността на обществото, това е началото на края на цививилизацията, тогава идва военното положение. Във Франция то реално е въведено от повече от година и кога ще бъде вдигнато - не е ясно. Мюсюлманите там са силно радикализирани и държавата трябва да пази евреите и други общности, които са застрашени.

- Колко са мюсюлманските гета във Франция?

- Според информация на държавата те са 751 официално. Обозначени са, а туристите са информирани да ги избягват. Когато подобно нещо се толерира от общество, е ясно, че нещата вървят към анархия. В тази посока бъдещето е доста критично. Отидете в Марсилия, която е близо до Ница. Там 36% от живеещите са мюслмани, а младите са близо до 50%. В този град ислямисти издигат контролни пунктове по улиците и кварталите и не пускат хора, които не им харесват. Това е началото на някакво ислямистко господство в един европейски град. Марсилия освен това е центъра на търговията с дрога, но страшното е, че полицията не контролира тези процеси.

- Подчертахте, че все пак решения има, какви са?

- Има частични решения - например французите забраниха бурките, но забраната не се изпълнява. Взето бе решение да не се допускат религиозни символи, но и то не се спазва. Важният въпрос, на който трябва да си отговорим е – как се стигна до тази радикална ислямизация? Години наред саудитски пари влизаха във френските градове, за да финансират радикални имами и джамии, но никой не противодействаше срещу тези пари и процеси. На този етап най-радикалтното средство е да се забрани Шериатът, той проповядва насилие срещу неверниците, дискриминация срещу жените, а това е недопустимо от гледна точка на европейките ценности. Да не забравяме, че още през 1990 г. Европейският съд прие решение, че Шериатът е несъвместим с нормите на демокрацията. Но реално нищо не бе предприето за забраната му. В много страни на Европа действат допуснати от властите шериатски съдилища. Във френските гета е пълно с такива съдилища и те реално контролират тези общества. Как тогава тази радикализация на исляма да не продължава, след като хората там се ръководят по законите на Шериата. Френският институт за статистика и икономика прогнозират, че има 11,7 млн мюсюлмани във Франция, а това е повече от 10% от населението. Ясно е какво ще се случи, ако тази диаспора продължава да се увеличава и да се радикализира, а европейците продължават да не взимат никакви мерки. Без радикални антиислямистки мерки проблемите не могат да се решат, но никоя държава не иска да ги въведе.

- Съществува ли някаква връзка между ислямизацията и управлението на социалистите, видимо е, че през последните години левите печелят с гласовете на емигрантите?

- Това е безспорен факт и е най-голямата опасност в Европа. Без мюсюлманския вот нито една социалистическа партия не може да дойде на власт. Спомнете си, че Оланд не можеше да спечели без мюсюлманския вот във Франция. 1,8 млн. е този мюсюлмански вот, а Оланд победи Саркози с малко повече от 1 млн. Мюсюлманите гласуваха за него, те го направиха президент. Да погледнем предизборната му кампания - той не само искаше да спечели този мюсюлмански вот, но спекулираше с тази общност. Обеща им, че ако дойде на власт, ще им даде право да гласуват на местни избори дори и да не са френски граждани. Така той им обеща да вземат властта в местните градове, имитирайки, че това ще са райони, спечелени от социалистите, но реално те са спечелени и контролирани от ислямистите. Същата е ситуацията и във Великобритания. От 8 на 14 се е увеличил броят на депутатите мюсюлмани, почти двойно и това са предимно представители, свързани с британските социалисти. Подобно е положението в Германия, Белгия, в цяла Европа.

- Защо социалисти заиграват с ислямистите?

- По принцип те са тези, които обещават социални облаги на гласувалите за тях, това е обичайният социалистически популизъм. Но този популистки стил привлича мюсюлманите. Социалистите са много по-склонни да търпят ислямизма, без да правят нищо и да му се противопоставят, отколкото консервативните партии. Те предпочитат формални съюзи с ислямистите, но така ги допускат в сърцето на Европа. Ще ви дам един красноречив пример - 37- 40% има младежка безработица във Италия и Испания. В същото време Меркел твърди, че мигрантите ще спасят германската индустрия и икономика, тъй като имала нужда от работници. Статистиката обаче показва, че само 3% от бежанците имат някаква квалификация и специализация. В същото време германците прокараха закон, който дава предимство за работа на мигранти пред европейци. Значи безработният испанец или италинец ще стои на опашката след мигрантите, за да си намери работа! За каква европейска солидарност става дума. Това са порочни правила, които не работят за оцеляването на европейската цивилизация и ценности. 

 
Източник: Faktor.bg