Вечната бунтарка Милена: Искам България да влезе в ЕС като стандарт

Хората трябва да гласуват, защото колкото повече търпим това положение –толкова по-зле ще живеем

България в момента е в доста трагично състояние. Искам да влезем в Европейския съюз като стандарт, не само духом да присъстваме. Искам да живеем така, както се живее там. Това каза в интервю за Bulgariautre.bg вечната бунтарка, рок-певицата Милена.

Тук чисто битови въпроси, като цената на тока, се оказват жизненоважни за хората. Стигнахме дотам, че 10% поскъпване на тока нарушава стандарта им на живот. Има хора, които няма какво да ядат.

Не искам всеки ден като излизам, да виждам хора, наредени на опашка пред кофите за боклук. Това много ме натъжава и ми разваля целия ден, още от сутринта. В другите страни от ЕС приоритетите са различни. Там няма мизерстващи хора, защото има много здрава социална система.

За да се случи всичко това до голяма степен отговорност носят политиците. Не трябва да има корумпирани политици. Законите и правосъдието трябва да се променят, да се обърнат наобратно. Депутатите да нямат имунитет и когато престъпят закона, наказанията да са много сурови. Всеки политик трябва да влиза в парламента с клетвата, че при най-малката издънка губи всичко, смята певицата.

Според нея не трябва да се взимат пари за това да си политик. Не трябва да взимат заплати за това. В Народното събрание трябва да влязат образовани хора, които искат да променят нещо, а не такива, които искат само да забогатеят, категорична е Милена.

Според нея не трябва да има  коалиции. По думите й това е само едно от нещата, които трябва да се променят.
Бекграундът на политиците е много важен. На всеки политик трябва да се прави сериозно проучване какъв е, що е. Хора,  които са били замесени в някакви измами, въобще не трябва да се допускат до политиката,  смята още тя.

В изборния ден  хората трябва да мислят с изчистени глави, да бъдат по-взискателни, да бъдат по-големи идеалисти. Защото в страната е такава какафония, че колкото повече компромиси правим и търпим това положение в момента, толкова по-зле ще живеем.

Хората трябва да излязат и да гласуват, убедена е Милена.

Тя каза още, че е оптимист за бъдещето на България, иначе не би живяла тук, би се върнала в Англия.