Калфин: Пеевски трябва да обяснява за много неща

В предаването "Неделя 150" евродепутатът Ивайло Калфин отхвърли твърденията, че на срещите на АБВ с избиратели в страната присъстват много малко хора:

Ако 500 души в зала препълнена в Младежкия дом са малко – здраве. Някой да напълни повече от тях. В Монтана беше препълнена залата. Преди това имахме срещи в доста села. Аз бях в села Лехчево, видях се с около 60 души. Имаше много интересен разговор.Включително имаше хора, които дойдоха с доста въпроси, каза Калфин.

Той потвърди, че ръководството на партийната организация на БСП в Монтана е в оставка. Там отдавна има конфликт с ръководството на БСП и това действително се случи в Монтана. Целта навсякъде, не само в Монтана, е не да разцепваме БСП, а целта е да говорим с хора, които търсят нещо по – различно, изпълнение на ангажименти, обясни Ивайло Калфин.

Запитан как ще коментира скандала "Цветанов - Пеевски“ и зачестилите медийни изяви на депутата от ДПС Делян Пеевски, Ивайло Калфин каза:

Мисля, че той все повече трябва да говори и да обяснява за много от нещата, които е направил или контролира. Не знам дали е премислено предварително. Мисля, че трябва все повече да излиза това, което се е случвало на светло. За мен е много важно защо 40 пъти депутат от опозицията, чиито медии са ласкави към предишната власт, е ходил в кабинета на вътрешния министър  и по кои теми са говорили. Интересува ме сега дали се случва това нещо. Все повече трябва да говорим, ако говорим за хора, които използват политиката, за да си вършат бизнес интересите.