Златните момичета играят бенефиса си още веднъж на 5 декември (галерия) - bulgaria.utre.bg

Аплодисменти, усмивки и сълзи. Така протече спекталът-бенефис “ОТБОРЪТ” на „златния“ ни ансамбъл по художествена гимнастика. Близо 14 000 души аплодираха на крака грациите ни, които в четвъртък се сбогуваха с любимия спорт като състезателки. 

Бронзовите медалистки от олимпийските игри в Рио - Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които преди бяха част от тима - Катрин Велкова и Елена Тодорова, вдигнаха на крака публиката с грандиозно шоу.

Най-емоционалният момент от бенефиса на Златните момичета беше появата на Цветелина Стоянова, която изправи на крака цялата зала, а подкрепата на феновете разчувства максимално грацията ни, която трудно скри сълзите си. 

Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте гимнастички, които спечелиха за България 81 медала от големи първенства. Първото индивидуално изпълнение на сцената за вечерта поднесе Катрин Велкова, която беше подкрепена от осем от малките грации от "Локомотив", където в момента е треньорка. Елена Тодорова се появи на сцената с маска и черна пелерина, след което пък Ренета Камберова показа цялата нежност на художествената гимнастика със своето изпълнение на фона на "Лунната соната", изпълнена на живо на флейта. Силни аплодисменти заслужи и капитанката на отбора Михаела Маевска. Тя поднесе на зрителите в "Арена Армеец" драматично и много динамично съчетание. Цветелина Найденова раздвижи кръвта на хората по трибуните с ефектно изпълнение с фолклорни мотиви под съпровода на тъпан. Християна Тодорова беше избрала нестандартно и доста "живо" изпълнение да каже "сбогом" на българската публика. Последна на подиума своето индивидуално изпълнение поднесе преминалата през различни емоции и изпитания това лято Любомира Казанова. 

За финал Илияна Раева и Ина Ананиева изнесоха прочувствени речи под аплодисментите на публиката, а завършекът на невероятния спектакъл-бенефис беше съвместно изпълнение на стария и новия ансамбъл.

Само за седем години - от 2010 до 2016, второто поколение "Златни момичета" донесе на България 81 медала от международни състезания, като впечатляващата статистика на отбора включва: 8 златни медала от Световни купи многобой; 2 спечелени Гран При турнира; 60 медала от Световни купи; 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от Световни първенства; 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Европейски първенства; световни шампиони финал на обръчи и ленти, както и бронзови медалисти в многобоя и на съчетание с топки от Световното първенство в Монпелие, Франция 2011; абсолютни световни шампиони - многобой от Световно първенство в Измир, Турция 2014; шампиони финал на бухалки от Европейското първенство в Баку, Азербайджан 2014; вицесветовни шампиони в многобоя на Световното първенство в Щутгарт, Германия 2015; бронзови медалисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия 2016.

Мултимедийният спектакъл "Отборът" ще напълни още веднъж зала "Арена Армеец". Решението е на самите момичета, тъй като хиляди фенове, искали да се сбогуват с тях на живо, не са успели да си купят билети, заяви Илияна Раева. “Преди бенефиса, когато момичетата са дошли за генералната репетиция, явно са усетили нещо друго, почувствали са нуждата да изживеят отново това щастие заедно с феновете. И когато аз дойдох в залата, точно Рени се затича към мен с думите: "Госпожо, ние решихме, че искаме да го изиграем пак." Момичетата са ангажирани и с пътувания през декември, трудно е за съвпадане на графиците и организиране. Но е почти сигурно е, че на 5 декември спектакълът "Отборът" ще бъде представен отново в "Арена Армеец". Проучването на организаторите показва, че интересът от фенове е толкова голям, че залата ще се напълни още веднъж", коментира още тя.

Мултимедия

Коментари (1)

Потребител
Стоянка
Феноменални бяха, поклон
18 ноември, 19:54 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета