Иво Сиромахов: Ако ИТН се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа

Мажоритарната система е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време. Това заяви пред БНР Иво Сиромахов, писател, сценарист в „Шоуто на Слави“, но не и член на партията „Има такъв народ“.

В коментар на споделеното от него мнение във Фейсбук: "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента" Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от ИТН да не са се отказали от мажоритарния вот.

Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

Сценаристът подчерта, че 7/8 не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители: „Нашите зрители не са само симпатизанти на ИТН, затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов“.

В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство, коментира още той.