Нашенец учи децата в Африка на български народни танци и песни - bulgaria.utre.bg

Нашенец учи децата в Африка на български народни танци и песни

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
12 март 2021, 10:21 | bulgariautre.bg

Даниел Делибашев e роден в Гоце Делчев и израснал в малкото доспатско село Црънча. Завършва бакалавър по специалност “Финанси” в УНСС и магистър по специалност “Банков мениджмънт” в НБУ. След това продължава професионалното си развитие в тези сфери, докато един ден пътят му го среща с Африка и животът му се преобръща.

Така Даниел основава Фондация „Усмивка за Африка“, която се занимава с доброволческа дейност за деца и възрастни. В публичното пространство набират популярност и видеа, в които местното население на Уганда и Гана изпълнява български хора́ и песни.

"Началото на приключението ми в Африка започна официално през 2017 г. Интересно е обаче, че доста години преди това ме спохождаха мисли и мечти за този континент. Представях си се там, но не просто като турист, а като човек, докосващ се до живота на хората. И така преди повече от 3 години, попаднах в едно сиропиталище в Гана. Отправих се натам, защото исках да допринеса за поне една искрена детска усмивка, която не се дължи на дарено материално благо. ", обяснява Даниел идеята на своята мисия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета