Нашенец учи децата в Африка на български народни танци и песни

Общество

12-03-2021, 10:21

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Даниел Делибашев e роден в Гоце Делчев и израснал в малкото доспатско село Црънча. Завършва бакалавър по специалност “Финанси” в УНСС и магистър по специалност “Банков мениджмънт” в НБУ. След това продължава професионалното си развитие в тези сфери, докато един ден пътят му го среща с Африка и животът му се преобръща.

Така Даниел основава Фондация „Усмивка за Африка“, която се занимава с доброволческа дейност за деца и възрастни. В публичното пространство набират популярност и видеа, в които местното население на Уганда и Гана изпълнява български хора́ и песни.

"Началото на приключението ми в Африка започна официално през 2017 г. Интересно е обаче, че доста години преди това ме спохождаха мисли и мечти за този континент. Представях си се там, но не просто като турист, а като човек, докосващ се до живота на хората. И така преди повече от 3 години, попаднах в едно сиропиталище в Гана. Отправих се натам, защото исках да допринеса за поне една искрена детска усмивка, която не се дължи на дарено материално благо. ", обяснява Даниел идеята на своята мисия.