Демокрация и свобода на словото! Журналисти се прегръщат с мафията

Сайтът „Биволъ“ сам се определя като най-големият защитник на демокрацията и свободата на словото в България. По тази причина се твърди, че вече е изгонил журналистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от редакцията, защото са започнали да се превръщат в трибуна на поръчковата и жълтата журналистика. Двамата сега са се хванали и пишат в нов измислен и жълт сайт bird.bg, твърди skandal.bg.
 
По площадите и улиците на протестите, Стоянов се прегръща с хората на мафията. Той беше засечен в голяма близост с Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ, който е смятан за близък на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев. 
 
Освен това се появява в компанията на Отровното трио и Мая Манолова, които са обвързвани с другия избягал в Дубай олигарх Васил Божков. Стоянов бе задържан за кратко на един от протестите. Полицаите откриха сгъваемо ножче в джоба му. Журналист ходи като бандит по протестите, пише медията.
 
При Атанас Чобанов пък все повече си личи руската връзка, която изскача покрай жена му и нейния баща. Вероятно в Русия е нещо нормално да се изпълняват поръчки, откъдето е съпругата на Атанас Чобанов. Дали тъстът му (от ГРУ на КГБ) не го е вербувал вече за изпълнение на определени поръчки и задачи. А ако се разрови изтичането на данните на НАП, за което излезе, че е извършено от „ТАД груп“ дали няма да изплува името на Чобанов, както твърдят свидетели. Според тях той е поръчал и взел личните данни. Иначе е радетел за демокрация! Журналистът носи вина за престъпление, засягащо милиони българи. 
 
Това показа с какви измами Чобанов и Стоянов - тези прехвалени борци за справедливост си вадят хляба на гърба на хората. Това не се нарича разследваща журналистика. Това е нищо повече от хакерство и затова хората вече не им вярват и трябва да се пазят от тях!
 
Иначе редовно двамата се оплакват, че били заплашвани от политици и бизнесмени. Но никога не излязаха и не казаха конректно имена. От кого и защо? Защото само си правят реклама и търсят медийни изяви. Искат да бъдат герои в очите на хората. 
 
Затова е плачевна медийната ситуация в България.
 
Дори групата Капитал на Иво Прокопиев спря да цитира и да обръща внимание на „Биволъ“ и неговите журналисти Димитър Стоянов и Атанас Чобанов. Причината е, че усетиха нечистата им работа и задкулисие. От друга страна се вижда, че самият сайт „Биволъ" вече не дава трибуна на двамата журналисти и те започнаха най-вече да се изявяват във фейсбук. Толкова са компрометирани, че собствената им медия не им иска статиите, коментират хората в социалните мрежи. Срещу медията имало куп заведени дела. Така за всички нови разкрия на Чобанов и Стоянов, собственикът Асен Йорданов не иска да носи повече отговорност. Заради последните писания на двамата се предвижда да бъдат заведени дела. Те използват криминални методи като незакони записи, подслушвания и следене. Прокуратурата също трябва да се самосезира, твърдят юристите.
 
Журналистиката в България се е превърнала в хоби на непреклонни демократи. Четвъртата власт като „Биволъ“, Чобанов и Стоянов уж се финансира от дарения, краудфъндинг и стипендии. Но в повечето случаи собственикът и репортерите се интересуват не толкова от издателската си отговорност, колкото от собствените си интереси. 
 
Чобанов дори щял да бъде съден във Франция по местоживеене.
 
Затова гражданите вече не вярват на журналистите, защото всичко е свързано с пари.
Сериозно отражение върху статиите на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов оказва фактът, че голяма част от публиката им се пита дали журналистиката изобщо им е в полза, на кого и дали могат да им вярват. Впрочем, тъкмо в това се състои Четвъртата власт. Тя не е власт на медиите над хората, както изглежда на пръв поглед, а власт на хората над политическата власт, осъществявана чрез медиите. 
 

„Биволъ" може би няма най-безупречната професионална репутация - разследванията му повдигат въпроса как се стига до публично недостъпна информация и дали медията не облагодетелства определени среди, докато се бори с някои прояви на социалното зло, заключава в свой анализ през миналата година медийният гуру Георги Лозанов.