21 - 25 февруари важни аспекти

Хороскоп

21-02-2018, 08:58

Снимка:

pxhere

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Тази седмица в небето се оформят пет важни планетарни аспекта.

 

В сряда, 21 февруари, два аспекта веднага ще се проявят: съвпада на Венера-Нептун и секстила на Меркурий-Сатурн.

Връзката на Венера с мистичният Нептун може да придаде на личните взаимоотношения един възвишен характер. Склонност любовта да се идеализира и да се гледа на нея през розовите очила. Това е аспект на идеалните и изтънчени отношения в любовта. Също така, под влияние на този аспект, човек бива привлечен към естетиката, към различните видове изкуства, особено към музиката, песните и живописта. При мнозина ще се появи желание да започнат да свирят или да слушат музика, да рисуват или да посетят концерт или художествена галерия. Също така е възможно религиозните чувства да бъдат засилени.

Що се отнася до хармоничният аспект на Меркурий-Сатурн, благоприятно ще влияе върху точността на мисленето. Нарастват организираността, отговорността, сериозността. Обстоятелствата дават възможност да се преодолеят временните ограничения. Благоприятно време е за дългосрочно планиране и за работа с документи и тяхното подписване. Възможно е възникване на сериозни отношения, често с по-млади или по-възрастни хора. Сега човек по-сериозно се отнася към въпросите за здравето, рационалното хранене, хигиената, почивката, което ще е от полза за организма му.

Ще интелектуализирате своите чувства. Аспекта носи стабилност в отношенията. Любовта става по-сериозна и трезва, чувствата по-устойчиви.

Ако в този интервал възникне приятелство или нова връзка, то те ще бъдат дълготрайни. Аспектът е показател за сериозна връзка за тези, които са се уморили да флиртуват и изневеряват и искат нещо по-реално и трайно.

 

В неделя, 25 февруари се проявяват три аспекта: Венера в квадрат с Марс, съвпада на Меркурий-Нептун и Слънцето в секстил със Сатурн. За да се разбере по-добре въздействието на такава комбинация от смесени аспекти започваме с това, че квадрата на Венера с Марс може да се прояви като силно концентрирана проява на любов на физическо ниво, характерни ще са проблеми в романтичните и сексуалните отношения. Може да се прояви чувство на ревност, собственически инстинкт. Сексуалните излишества или недостатъчното внимание към чувствата на другия могат да създадат проблеми. Това е аспект на любовта и страстта, които могат да бъдат леко облагородени от влиянието на съединението на Меркурий с Нептун. Тези хора, които са засегнати от тези аспекти, могат да преживеят бурни и незабравими дни на емоционален възход. Възможни са обществени и финансови затруднения.

 Чрез съвпада Меркурий-Нептун мисленето на човек става по-малко логично и повече подвластно на емоциите. Появява се желание за поезия и красиво изложени мисли. Изящната словесност може да се прояви в любовно обяснение или в писането на лирични стихове. Също така този аспект ни настройва към изящните изкуства, към красотата. Доверявайте се повече на интуицията и вътрешния си глас.

Що се отнася до секстила на Слънце-Сатурн, този аспект стабилизира чувствения огън и го насочва към относително по-спокойно русло. Това може да укрепи отношенията за по-дълго време. Период на сдържаност, спокойствие и концентрация. Отложените дела сега могат благополучно да бъдат разрешени. Благоприятен период за планиране на дългосрочни проекти за бъдещето, но в същото време трябва да бъдете по-благоразумни, предпазливи и настойчиви. Добре  ще е, ако можете да се възползвате от съветите на по-възрастни и опитни хора.