2018 - ГОДИНАТА НА ВЕНЕРА

Хороскоп

02-01-2018, 16:48

Снимка:

pixabay

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Всяка година се управлява от определена планета, а планетарните владетели се редуват според лъчите на Звездата на маговетете. Астрологично 2018 година е под управлението на планетата Венера. На всеки осем години Венера се възвръща на своето място. Годините, които са кратни на осем; тези, които имат в личния си хороскоп силна Венера и силни знаци Телец и Везни, могат да следят своите цикли  на 8, 16, 24, 32, 40 години и така нататък. В тези години те ще изпитват физическо обновление, духовен подем и творчески сили. Годината е благоприятна за хората, които се занимават с изкуство: музиканти, поети, писатели, художници. Планетата насърчава хората да си сътрудничат, да общуват повече. В същото време поражда мързел, склонност към празен живот, сексуални излишества, харчене на повече пари за безполезни неща или луксозни стоки, за удоволствия и развлечения. Така или иначе за сметка на това пък търговията ще разцъфтява. Ще се засили интереса към народното лечение и природната медицина. В годината на Венера организма на човек започва да се обновява, подмладява и регенерира.

Венера покровителства модата. Любимите цветове на Венера са пастелните, особено комбинации от синьо, розово, бяло, нежно зелено. Венера обича красивите тъкани – натурални и синтетични, дантелите, коприната, фееричните тъкани. Строгите стилове не са много вървежни, повече предпочита дълбоките деколтета, по-женствените форми. Основният стил в облеклото през следващата година е на „романтичната съблазнителка”.

Когато управлява Венера, годината е хладна и влажна. Венера генерира умерена температура, нормално ниво на влажност, полезни ветрове, добър въздух, ясно време,  пълноводни реки. Въпреки това, Венера може да бъде причина за много валежи, наводнения и бури с дъжд. В студено време - сняг или градушка.

Юпитер в Скорпион може да доведе до промени в климатичните условия, като засушаване и наводнения. Природни бедствия като земетресения, вулканични изригвания, цунами, наводнения, пожари, бури и урагани, ще продължат да се случват поради глобалното затопляне. Въпреки това се очакват по-малко природни катаклизми от предходните години.

Нумерологично пък годината ще бъде под влияние на двойката и Луната - Числата на 2018 са 2+0+1+8= 11=2

Сборът от числата 11, дава двойно и противоречиво развитие на събитията през 2018 г. в социалната, културната, политическата и религиозната сфера. Числото 11 символизира силата, ентусиазма и решимостта на борбата за нашите ценности и идеали. Очаква ни една значително трудна година. Икономическата криза ще се засили и ще продължи не само тази година, но и в следващите. Също така политическа криза, но успокояващото е, че няма да има остри катаклизми и глобални сътресения.

Силната енергия на съединението на Марс и Юпитер в съзвездието на Скорпион, квадратура към Северния (кармичен) възел в съзвездието на Лъв, ще допринесе за бързото развитие на събитията през януари 2018 г. Това може да отприщи промени в политиката и икономиката, в края на което е възможно и възникването на някоя извънредна ситуация.

Един доста труден аспект ни очаква в периода от 29 март до 9 април 2018 г., когато Сатурн в Козирог ще съвпадне с Марс, ще сформира квадрат към Слънцето и ретроградния Меркурий в Овен. Това ще бъде аспект на трудни времена, борба, сблъсък на интереси, невъзможност за преговори, разпадане на съществуващи споразумения и договори.

Около датите 5 януари, 14 април и 12 септември 2018 г. мощната връзка между Юпитер в Скорпион и Плутон в Козирог ще донесе положителни промени в тази сфера на живота ви, в която вече сте се отчаяли да чакате нещо добро.

През пролетта на 2018 г. най-ярките събития ще бъдат повлияни от Уран, който на 16 май ще влезе за първи път в знак Телец  и ще остане там до 6 ноември, след това се връща за кратко в знак Овен и отново на 6 март 2019г се завръща окончателно в Телец, където ще остане в следващите 7 години. Телец олицетворява материалния свят. Тясната връзка между Уран в Телец и Сатурн в Козирог ще донесе съществени ползи, при условие, че ще работите много усилено (предимно засяга родените през първата десетдневка на знаците). Новолунието в съзвездието на Телец на 15 май ще задвижи промени в банковата и паричната сфера, както и в световната икономика.

Преминаването на Уран в съзвездието на Телец може да доведе до световна икономическа криза. Събитията, които ще настъпят след средата на май 2018 г., ще създадат много стресиращо положение за банковите и данъчните системи по света. Промените ще засегнат световната общност в продължение на много години. В периода от 2018 до 2026 г. валутните и банковите системи постепенно ще бъдат заменени от нови технологии и нови форми.

През 2018 г. ще бъде изградена силна конструктивна връзка между Сатурн и Уран. Предстои да се сформира нова енергия - енергията на земята. Всички планове, мечти и желания е време да се приложат на практика, с други думи, време да се премине от думи към дела. Връзката Уран в Телец и Сатурн в Козирог ще е много важна за растежа, просперитета и развитието на цялото човечество. Човечеството ще постигне нова научно-техническа революция и много нови изобретения. Задават се глобални промени. Нови реформи по използване на природните богатства. Развитието на биотехнологиите в селското стопанство и промишленото производство ще продължи, ще започне по-ефективно разпределение на икономическите ресурси. Ще бъдат извършени нови изследвания в борбата срещу замърсяването на околната среда. Очакват ни нови грандиозни открития в медицината, значителен прогрес при изучаване на дегенеративните и наследствени заболявания, нови алтернативни лекарства и различни подобрени иновативни програми за подобрение на човешкото здраве.

 По света за съжаление ще продължава да има неконтролируеми терористични атаки и нападения и борбата с тях ще продължи. Анормалната религиозност, подкрепена от Нептун в Риби, ще стане много агресивна. Влизането на Уран в Телец няма да разреши проблемите в политическата област, точно обратното - може да ги укрепи. Последният път, когато Уран е преминавал през съзвездието Телец в периода 1934-1942 г.  са били години на криза и началото на Втората световна война. До война сега може да не се стигне, но времената определено ще бъдат доста трудни за всички ни. Нестабилната ситуация от брекзита на Великобритания, хаотичната политика на Тръмп, ИДИЛ, ЕС, Турция, Китай и други, ще продължи като нови конфликти, кибер атаки, скандали, нови изненадващи действия до 2024 година. Може да се създаде алианс от САЩ и други държави срещу Северна Корея. САЩ ще бъде осъждана от много държави за политиката си. Европейският съюз ще започне постепенно да отива към разпадане и отслабване на позициите му. Започва началото на края му, което ще продължи и в следващите години. Възможно е да премине в нова форма на обединение. В следващите години ще се наложи женското лидерство в областта на политиката, икономиката и други.

През 2018 г. се очакват пет затъмнения. Първото лунно затъмнение ще се появи в съзвездието на Лъв в нощта на 31 януари, последвано от частично слънчево затъмнение в съзвездието Водолей на 15 февруари. През лятото на 2018 г. ще има още три затъмнения. Частично слънчево затъмнение в съзвездието Рак на 13 юли, пълно затъмнение на Луната във Водолей на 27 юли и частично слънчево затъмнение в знака Лъв на 11 август.

Трябва да се помни, че в дните на затъмнение се проявяват скрити (кармични) проблеми. Затъмнението е период на „небесна проверка”. Взетите в такива дни решения и действия имат важни последствия. Човек става марионетка в ръцете на съдбата или пешка в нечия чужда игра. В миналото хората са се отдавали на пост и молитва, посещавали са храмове и други свети места. Днес съветите на астролозите са да има въздържание от месо, секс и алкохол. Щателно анализирайте своите връзки и контакти, и избягвайте излишните проблеми. Предполага се, че при слънчево затъмнение плътността на времето се намалява, каквото и да значи това.

В края на предходната година Сатурн навлезе в съзвездието Козирог, където се завръща след 30-годишно отсъствие и ще остане там до 17 декември 2020 година. Сатурн в Козирог води до огромни политически и икономически сътресения и промяна в баланса на силите. В периода 2018-2021 г. светът ще стане свидетел на грандиозни исторически събития.

От юни до средата на октомври 2018 г. влиянието на Марс и Южния възел в съзвездието Водолей ще събуди в народите на различните страни енергията на бунта и сепаратизма: възможни са опити за сваляне на властта, организиране на военни преврати, политически конфликти с човешки жертви, обществените вълнения, бунтове и международни конфликти.

Времето, в което планетите ще бъдат ретроградни през 2018 година.

Меркурий
23.03.2018 - 15.04.2018
26.07.2018 – 19.08.2018
17.11.2018 – 07.12.2018

Венера
05.10.2018 – 17.11.2018

Марс
27.06.2018 – 28.08.2018

Юпитер
09.03.2018 – 11.07.2018

Сатурн
18.04.2018 – 07.09.2018

Уран
07.08.2018 – 07.01.2019

Нептун
20.06.2018 – 26.11.2018

Плутон
22.04.2018 – 01.10.201

 

Желая на всички читатели на сайта bulgariautre една добра година, добро време, щастие в любовта, на сърцето - утеха, на ума - просвещение, на душата - спасение, на дома ви - благословение! Бъдете живи и здрави!