Хороскоп за 2018 година

Хороскоп

30-12-2017, 14:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

 

Овен

2018 е година на промяна, на ново начало и обещаващи проекти. Може да се каже, че това е период на впечатляващи завоевания, печалби и значителни придобивки. Време за вземане на важни и отговорни решения, а главното е – да не отстъпвате от своите позиции. Трябва да разширявате хоризонтите пред себе си, да търсите нови делови партньори и покровители. Доверявайте се на собствените си предпочитания и интуиция. Трябва да разберете, че околните не винаги дават искрени и полезни съвети. Ще се увеличат конкурентите ви. Паричната ситуация ще се стабилизира. Професионалния живот също ще е успешен. Голям е рискът да направите дългове, тъй като някои от вас ще предпочитат да забогатеят чрез хазартни игри и съмнителни авантюри. В личния живот ще имате доста приятни промени, независимо от възрастта и семейното положение. Време да се избавите от ненужни връзки или да укрепите съществуващите отношения с повече грижи и внимание. По-малко стрес, повече спокойствие и приятни занимания, които лесно могат да възстановяват душевният баланс.

     
 

Телец

2018 ще бъде една динамична година, която обещава да е отлична както в работата, така и в други сфери на живота. Главното е, че лесно ще приемате промените. Във всеки случай те са неизбежни. Доверявайте се повече на интуицията си и по-малко на другите. Умни и практични каквито сте, няма да пропаднете, тъкмо обратното, ще бъдете оценени по достойнство. Може да очаквате нови предложения, но не бързайте късайте отношенията със старите партньори. Някои от вас ще бъдат привлечени от творческа дейност, а други ще се заинтересуват от политиката. Финансовите ви позиции ще се укрепят. Сферата на личните взаимоотношения няма да ви разочароват и много от вас най-накрая ще намерят своето щастие. Много ваши желания ще се изпълнят приз годината. Тези, които са все още сами, ще намерят своя човек и животът им ще се изпълни с романтични и любовни преживявания. Планетите се намират в идеална хармония за любовни срещи. Вашето слабо място е гърлото. Пазете се и се обличайте добре. 

     
 

Близнаци

2018 година ще бъде един подготвителен период за вас, тъй като следващата 2019 ще бъде година за важни избори. Доре е да се научите да планирате нещата си. Лекомислието и непостоянството доникъде няма да ви доведе. Старайте са да станете по-спокойни и уравновесени. Мнозина ще пожелаят да сменят работата си. Новата работа ще ви даде повече сигурност и ще повиши самооценката ви. Да участвате в съмнителни парични машинации звездите не ви съветват. Подкрепа ще получите от там, където не очаквате. Ще се запознаете с човек, който може да повдигне социалният ви статус. Големи трудности в личния живот не се очакват, но запомнете, че за щастието трябва да се потрудите. На някои семейни Близнаци ще им се приискат нови емоции настрани и ще ги имат, но помислете струва ли си да застрашите семейното си благополучие? Постарайте се да не усложнявате отношенията си с партньора си, ревността може да придобие разрушителни размери. А за останалите, които са все още сами, шансове за нова връзка винаги има. Пазете нервите си. Препоръчват ви се занимания с йога, фитнес, бягане, наблегнете на правилното хранене, подбирайте диетите си.

     
 

Рак

2018 година е една добра година, която ще ви донесе чувство за повече свобода. Да чакате нов перспективен проект да се нарисува сам, няма да стане. Трябва да действате смело и решително. Има смисъл да пуснете в ход обаянието си. Ако обедините усилията си с други, ще станете по-силни. През пролетта е възможно да почувствате упадък на силите. Приемете курс от витамини. Моменти на късмет ще има и те трябва да се уловят на мига.  Например да се окажете в подходящото време, на подходящото място и подходящият човек впоследствие да помогне на кариерата ви. Финансовата ситуация ще се стабилизира, но си наложете самоконтрол върху разходите. Мнозина ще предприемат стъпки по повишение на квалификацията. Време за позитивни промени. Тези от вас, които са в процес на търсене на партньор, ще имат шансове да го намерят още през пролетта. Но не чакайте на готово да ви се случи. Бъдете активни. През лятото необвързващи отношения могат да преминат в сериозна връзка. Постарайте се през топлите дни на годината да намирате повече време за разходки и екскурзии извън града.  

     
 

Лъв

Скъпи Лъвове, вас ви очаква доста удачна и многообещаваща година. Късметът и успехите не идват веднага и на готово, а с течение на времето и само в този случай, ако положите повече усилия. Наистина ще трябва доста да се потрудите за успехите. В течение на годината от вас ще се изисква да бъдете повече предпазливи и внимателни. Научете се да планирате своите действия и да си набелязвате плановете. Всяка проява на небрежност, лекомислие, хаотичност и недисциплинираност заплашват да усложнят живота ви и да ви донесат неприятности. Здравето ви като цяло ще зависи от емоционалното състояние. 2018 ще бъде за вас една динамична година, изпълнена с разнообразни събития, годината на изпълнение на желанията, на радост и щастие. Времето може да бъде успешно за закупуване и продажба на недвижими имоти, закупуване на неща за дълготрайна употреба. Може да се очаква попълнение на нов член в семейството. През втората половина на годината може неочаквано да получите подтик да смените сферата си на действие и да се захванете с нещо съвсем различно и ново.

     
 

Дева

Добро време за Девите. Не забравяйте, че тъмните периоди обезателно се сменят и с по-светли. В началото на годината никакви сериозни изменения не се предвещават. Мнозина от вас ще срещнат нова любов на път или из дебрите на Интернет, но избягвайте да завързвате служебни романи. Не пренебрегвайте с лека ръка случайните запознанства, защото не се знае какво може да произлезе от тях. Доходите ви ще бъдат стабилни, но трябва да избягвате рисковете. Най-продуктивни за вас ще бъдат краят на лятото и есента. Основната сфера на приложение на вашите сили ще бъде в професионалната област, работа в колектив, изпълнение на поети отговорности, а също укрепване на здравето и материалното благосъстояние. Може да се утвърдите на работното си място, да получите подкрепа от страна на началството си или колегите. Не приемайте важни решения сами, не надценявайте силите си. Кардинални промени при вас не се очакват, освен ако сами не решите да ги направите. Ако нещо се промени може да го приемете като дар от съдбата. За вас това е година за вземане на отговорни решения.Здравето няма да ви създава сериозни проблеми, но през февруари избягвайте да претоварвате организма си.

     
 

Везни

Хората от най-симпатичният знак на Зодиака могат да се отпуснат. Всичко през 2018 ще бъде позитивно и хубаво. Е, почти всичко. През изминалата година сте постигнали добри позиции в работата си, равнището на дохода ви устройва. Позициите ви ще се запазят, в някои отделни случаи ще се подобрят. Мнозина от вас ще успеят да направят изгодни вложения. Заемете се с вашето самоусъвършенстване и самопознание, научете нещо ново. В трудни ситуации мобилизирайте волята си продължете да действате. Понякога, след като загубите битката, можете да намерите нов начин да спечелите войната. Нужно е сериозно да се замислите върху живота. Ще започнете да преразглеждате своите дългосрочни планове, както и отношенията с хората, с които искате да изградите бъдещето си. Може би ще се решите най-накрая да се освободите от всичко излишно, всичко, което пречи на развитието ви. В личен план годината ще премине относително спокойно. Не изпускайте шансовете, които ще ви подари Съдбата. Свободните Везни ще се запознаят с нови и интересни хора, а не е изключено сред вашите нови познати да срещнете бъдещият си избраник/ца.

     
 

Скорпион

2018 година ще бъде една динамична и съдбоносна година, ще ви открие широки перспективи. Късметът ще е на ваша страна, защото щедрият Юпитер се намира във вашия знак, отбелязвайки време на разцвет и личен растеж. Ще имате няколко придобивки през годината. Възможно е да има напрежение в общуването с братя, сестри, съседи. Комуникацията ще бъде малко напрегната, ще имате чувството, че не ви разбират. Животът ви ще бъде по-уединен, независимо дали искате или не. Може да почувствате нужда от промяна в живота си, която понякога се изразява в прекъсване на съществуващите връзки. Пазете се от прибързани решения, за които може да се наложи да съжалявате по-късно. Отделяйте повече внимание на близките си. Разумните инвестиции могат да донесат добри резултати. Планирайте внимателно приходите и разходите. При семейните ще възникват известни трудности. Вместо да дърпате одеялото към себе си, обновете отношенията си като добавите романтика и нежност в тях. Научете се да правите компромиси и отстъпки. За останалите – любовният им живот е обнадеждаващ. 

     
 

Стрелец

През 2018 година вниманието ви ще бъде привлечено към сферите на духовното развитие, на личния живот и отношенията с другите хора. Година на промените и изненадите, повечето, от които ще са приятни. Ще се почувствате уверени в своите невероятни способности. У вас ще се появи неутолима жажда за действия. Сатурн се намира във вашия дом на парите и от там ще ви призовава към повече икономии, ще носи затруднения във финансово отношение. Бъдете благоразумни по отношение на финансовите дела. Може да се очакват задръжки в бизнеса и въпросите, свързани с финансовата страна с делови партньори. В любовен план нещата  изглеждат доста добре. Романтични преживявания през годината очакват не само тези, които са сами, но и семейните Стрелци. Особено благоприятен период в това отношение ще бъде през април, май, края на лятото и началото на есента, а също и по-близо до новата година. Любовта ви ще разцъфти, чувствата ще станат по-силни, а може да влезете в нови отношения. Някои Стрелци ще преживеят истинско приключение. 

     
 

Козирог

Тези от вас, които са били разочаровани от предишните си привързаности, могат да разчитат на положителни промени в живота си. Съдбоносната среща може да се осъществи в средата или края на лятото на 2018 година. Но не трябва да повтаряте собствените си грешки - в новия си живот ще се нуждаете от различен подход към отношенията. Всичко е много противоречиво. От една страна, има вероятност от неуспех в личния ви живот. От друга страна, двойките, които се стремят да бъдат искрени един с друг, не избягат проблемите, а ги решават заедно, годината ще доведе до укрепване на отношенията им. За мнозина работата и кариерата са на първо място. Вашият работохолизъм и вечното бързане обаче могат да ви изиграят лоша шега. Прекомерната работа и стресът обикновено водят до намаляване на силите, намаляване на имунитета и вследствие на това на заболяване. Затова: повече почивка, по-малко нервност, уикендите прекарвайте сред природата и поне два пъти в годината, ползвайте дълга почивка.

     
 

Водолей

През 2018 година ви очаква емоционално и духовно обновление, преразглеждане на жизнените ценности, смяна на светогледа. Амбиции, кариера, бизнес, репутация - всичко това ще расте и ще се развива. Ще получите признание за вашите таланти и способности както никога досега. Усилията, които сте вложили, най-накрая ще започнат да се изплащат и ще бъдете възнаградени. Това е един прекрасен период за растеж на професионално и кариерно ниво и трябва да се възползвате от шансовете си. Доходите обещават да растат. Доверявайте се на своята интуиция и на трезвата си преценка, не се оставяйте другите да ви водят. През тази година ще преоткриете старата истина, че не всичко което блести е злато. Не всичко може да се получи така, както ви се иска на вас. Ще изпаднете няколко пъти в сложни ситуации. През новата година ще имате достатъчно нови запознанства, между които ще има и полезни, и приятни. В личния живот ще има повече стабилност. Март ще бъде по-труден за отношенията ви. Може да се намесят в живота ви странични лица. Тези, от вас, които сте сами, ще срещнете на своя път много нови хора, нови запознанства, но изборът ви няма да е лек. Главното е да не бързате с крайните решения.

     
 

Риби

През 2018 година трябва да промените курса, да определите нови цели за себе си. В живота ви, особено през първото полугодие, ще има сериозни положителни промени и много от вас ще могат радикално да променят живота си към по-добро. Година ще бъде успешна за пътешествия и далечни пътувания в т.ч зад граница. Благоприятно време за повишаване на културното и духовно равнище, за работа в образователната  и научната сфера, повишение в длъжност. Очаква ви разширение на полезните връзки, множество запознанства, стремителен кариерен ръст, обществено признание. Ще се разрешат редица социални въпроси. Ще получите заслужено признание, награди, почести. Собственият бизнес ще върви и може да разчитате на успешни сделки. В областта на приятелството и обществените връзки ви очакват изпитания, трудности и задържане в процесите. Отношенията с приятели могат да бъдат напрегнати или изобщо да намалее техния  брой. Годината е много благоприятна за раждането на дете, за укрепване на семейството, за започване на дългосрочни проекти. Лятото обърнете повече внимание на любовния си живот. Около вас могат да се появят нови хора.