Антон Тодоров с нови разкрития за фалшивите новини на БСП

Политика

03-11-2017, 07:33

Снимка:

Faktor.bg

Автор:

faktor.bg

Всичко от Автора

Включи още социалисти в списъка с подвеждащите информации

Бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ Антон Тодоров продължи серията си с разкрити фалшиви новини, които бълват от централата на БСП. В първата част от информацията, която политологът публикува в социалната мрежа Фейсбук, главните "герои" бяха Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Стоян Мирчев, Таско Ерменков и Елена Йончева. Тодоров е добавил в следващото си изследване другарите им от "Позитано" 20 - Крум Зарков, Иво Христов, Кирил Добрев, Жельо Бойчев, Атанас Костадинов, Иван Иванов и Румен Гечев. Бившият депутат отново прецизно е обяснил защо информациите, които те са дали, са неверни и се разминават с фактите. Антон Тодоров отново е описал медията и датата, в която са публикувани или изречени фалшивите новини.

Новите таблици, изобличаващи социалистите в невярна информация, според него започват с изказване на Румен Гечев. Социалистът твърди пред партийния орган в-к "Дума", че с бюджета за 2017 г. правителството на ГЕРБ лишава страната ни от 5 млрд. лв. "Бюджет 2017 е с рекордно високи разходи и рекордно високи приходи. С Бюджет 2017 максимално са подпомогнати всички слоеве на населението, чрез събраните повече средства е постигнат по-голям ръст на икономиката (3,6 %) и по-големи обороти в държавата. Румен Гечев е последният, който може да дава оценки – та нали той беше икономически министър и вицепремиер в печално известното правителство на БСП с премиер Жан Виденов, при което фалираха 17 банки, икономиката рухна, публичните финанси катастрофираха, заплатите се сринаха до 5-6 долара, а пенсиите – до 2-3 долара месечно. Ако при правителствата на БСП не бяха харчени десетки милиарди за корупционни проекти, днес България щеше да е далеч по-напред", коментира Тодоров.

Преди седмица пък Драгомир Стойнев коментира вече бюджета за 2018 г. и казва пред БТВ: "Алтернативният бюджет на БСП цели справяне с бедността, качествено здравеопазване и образование, преодоляване на социалните различия". Тодоров опровергава и тази информация: "Винаги, когато БСП управлява, резултатите от това са катастрофални. Спомнете си 1990-1991 гг., 1995-1996 гг., 2013-2014 г. – инфлация, чудовищна корупция, масово, стигащо до просешка тояга обедняване, пълен разпад на бюджетите им и задължително – фалирали банки. Днес в парламентарната група на „БСП за България“ има поне дузина души, които имат „ноу-хау“ как се постигат горните „резултати“.

Социалистът Жельо Бойчев казва пред същата телевизия, че ГЕРБ не искат да се борят с корупцията. Политологът разбива и тази фалшива новина. "Всеки уличен (дори само със съмнения за корупция) от ГЕРБ автоматично се разделя с позициите си – публични и партийни. Обратно, БСП има начело за лидер човек, който през 2007 г. беше отстранен заради съмнения за корупция. В ПГ на „БСП за България“ и в момента има човек, когото прокуратурата разследва за купуване на гласове с помощта на затворник, на когото обещава предсрочно освобождаване от затвора. Този човек и днес продължава да „твори и гласува“ закони", пише Тодоров.

Другият нов герой с фалшива новина е червеният депутат Крум Зарков. Според него управляващите се опитват да подкопават президентската институция. Антон Тодоров обаче припомня думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че с държавния глава свият в една тоналност и са в прекрасни отношения.

Пред БНТ социалистът Иван Иванов заявява: "Опитите за формиране на управляваща коалиция са замазване на предизборни обещания". "Истината е точно обратната – след формирането на коалиционно правителство между ГЕРБ и ОП, то започна последователно изпълнение на предизборните обещания. Едно от най-важните социални предизборни обещания беше програмата „Родители в заетост”, която вече е стартирана. Започна увеличение на пенсиите, увеличение на заплатите в образованието, както и в други сфери. Изпълняват се стотици предизборни ангажименти в сферата на регионалното развитие и инфраструктурата, земеделие и животновъдство, индустрия, IT технологии и т.н.", коментира бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ.

Кирил Добрев констатира в БТВ, че е "нормално, ако БСП бъде първа политическа сила да покани ГЕРБ. Нормално е, ако ГЕРБ се съгласи, да търсим начини за решаване…Днес се разминаваме, пак казвам – днес се разминаваме, след три години може да се съберем".

"Позиция на Изпълнителната комисия на ГЕРБ: За ГЕРБ е невъзможно и неприемливо да управлява заедно с БСП. Никога и под никаква форма подобна коалиция не е била обсъждана нито вътре в ГЕРБ, нито с представители на БСП. Припомняме, че ИК на ГЕРБ реши да предложи на Националното събрание на 26.11.2017 г. да приеме изрична декларация, в която се казва, че партията няма да управлява заедно с БСП", припомня политологът.

Той отново е включил изказване на журналистката Елена Йончева, която твърди, че задкулисно са правени договорки за новото правителство. "Истината е съвсем различна – бяха изградени преговорни екипи между ГЕРБ и ОП, които работеха максимално прозрачно. След двуседмична работа беше изготвена управленската програма на ГЕРБ и ОП, която беше направена публична. На нейна база беше постигната формулата 16:4 на разпределението на министерските и вицепремиерските кресла", опровергава поредната фалшива новина Антон Тодоров.

Атанас Костадинов също попада в списъка му. "Законопроектът за концесите нарушава принципа на прозрачността", констатира червеният депутат в парламента. Обвиненията, че ще има нарушаване на публичността са абсолютно нелепи На 18 април 2014 г. влезе в сила Директива 2014/23/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 26 февруари 2014 г. за възлагане на договори за концесия (Директива за концесиите). Директивата за концесиите е част от законодателния пакет на Европейския съюз (ЕС) за реформиране на Общностното право в областта на обществените поръчки и концесиите (заедно с Директива 2014/24/ЕС за обществените поръчки и Директива 2014/24 относно възлагането на поръчки от секторни възложители). С Директивата за концесиите на ниво ЕС е приета нова регламентация на концесионните договори, като за пръв път същата е уредена в самостоятелен акт. С Директивата за концесиите се „надгражда“ досегашната уредба на материята за концесиите по отменената Директива 2004/18/ЕО, което обуславя различията между действащата национална нормативна уредба и новия режим на концесиите на общностно ниво", опровергава информацията Антон Тодоров, който не е пропуснал и Иво Христов: "Това правителство няма да направи реформи", казва червеният депутат пред БНТ. "Сериозни реформи се правят в сферите на правосъдното министерство, министерството на вътрешните работи, транспортното министерство, министерството на туризма, министерството на труда и социалната политика"коментира бившият депутат от редиците на ГЕРБ.

Той завършва поредната порция от фалшиви новини с лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя заявява през февруари тази година, че премиерът Бойко Борисов се страхува от личен сблъсък с нея. "

"Борисов за дебата с Нинова: Не сме гаджета! Добре и двамата ще си говорим, но да кажат и експертите, че не са спрени еврофондове и тогава на чисто да говорим. Наслушах се на приказки женски, че ме е страх, обичам жените, харесвам ги, но по женски акъл не се водя", отсече Борисов", припомня Антон Тодоров.