ГЕРБ: БСП манипулира думи на европейски политици

Политика

08-06-2017, 21:38

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Препубликуваме без редакторска намеса пост от фейсбук профила на пиара на ГЕРБ Никола Николов във връзка с позицията на партията относно манипулирането от страна на БСП на думи от писмото на Манфред Вебер до Петър Курумбашев и Джани Питела:


"Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер категорично и по никакъв начин не е осъждал участието на „Обединени патриоти“ в правителството. Манипулирането от страна на БСП на думи от писмото на Манфред Вебер до Петър Курумбашев и Джани Питела е грозен и непочтен опит за подвеждане на българското общество и медиите. Тази манипулация е продължение на опитите на социалистите още от предизборната кампания да въвеждат в заблуждение и да говорят неистини от името вече и на европейски политици. Явно вътрешнополитическата немощ на БСП е достигнала такъв връх, че започват да тиражират фалшиви новини дори от името на председателя на Групата на ЕНП в Европарламента. За разлика от БСП, европейските лидери, в лицето на френския президент Емануел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, дори не са повдигали тема за състава на коалицията пред премиера Бойко Борисов. Европа има интерес от стабилна България като гарант за стабилността на Балканите и това беше заявено и от германския канцлер, и от германския президент и от френския президент.

От ГЕРБ осъждаме остро този опит за създаване и тиражиране на фалшива новина и като доказателство за думите си изпращаме оригинала на писмото на Манфред Вебер до Петър Курумбашев и Джани Питела."