Златните ни момичета: Хоризонт Токио!

София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика през 2018 година

Златните ни момичета! Донесоха толкова много радостни сълзи и емоции на всички в турнира за Световната купа в София! Невяна Владинова беше завладяваща със своята чувственост, зрялост и изящество. Тя взе златен медал в многобоя, както и три златни медала във финалите на обръч, топка и лента.

Другата ни индивидуална състезателка Катрин Тасева, игра изключително концентрирано и спечели сребро във финала на бухалки и бронз във финала на лента. Кати показа изключително съчетание на бухалки и демонстрира самочуствие и израстване.

Злато в многобоя взе и ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Лаура Траатс, с резерви Стефани Кирякова, Мадлен Сергеева и Камелия Стоилова. Златно изиграване на двете съчетания на ансамбъла през първия ден и пълна зала на финалите и два сребърни медала във финалите и на двете съчетания - с пет обръча и с три три топки и две ленти. Старши - треньор на ансамбъла е Весела Димитрова, а неин помощник е златната ни Михаела Маевска.

Отборът ни по художествена гимнастика показа, че подготовката за предстоящото Световно първенство върви в пълна концентрация и със сериозната заявка за борба за призовите места. Припомняме, че София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика през 2018 година.

В интервю за БНР, председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева заяви какъв е хоризонтът за гимнастичките ни: "Ще гоним медали на Световното у нас догодина. До тогава момичетата ще са натрупали достатъчно рутина. Нашите златни любими момичета искаха медал от Рио. След ада, през който минаха, бронзовият медал беше равносилен на златен. Но тези, настоящите, искат златен медал от Токио. Този толкова чакан медал, който все още не краси витрината на българската художествена гимнастика!"