Мистична астрология

20 март – 19 април – Времето на пробуждането е първият от трите цикъла на пролетта. 20 март е Ден на пролетното равноденствие

Цялата природа, спала в мрака на зимата се пробужда за нов живот. Това време носи способност за динамично развитие и промяна и затова е един от периодите с ускорен растеж. Майката земя се заема с раждането на новия живот, който цяла зима е лежал в утробата й. Всичко, което е изглеждало мъртво, сякаш е изчезнало в света на невидимото. Появяват се зелените листа по дърветата, пъпките се разтварят, тревата расте под краката ни, разцъфтяват пролетните цветя, които разтварят сърцата си, за да изразят своето възхищение и радост, че живеят. Пристигат и свежите ветрове, които обогатяват въздуха с кислород, за да вдъхнат в живота ни сила да разчистим хаоса, който сме натрупали през зимата. Слънчевата енергия се увеличава и добива мощ. Това не е просто време за събуждане, а време на новото раждане, защото е настъпил момента отново да те има.

Подобно на новите кълнове, хората родени през този период са много напористи, когато убеждават другите да участват в техните планове, жизнерадостни, неуморни, предприемчиви, енергични, с интереси насочени към външния свят, сякаш са родени за действие. Пълни с оптимизъм и силна воля. Те са инициатори, но тяхната импулсивност ги принуждава да правят прибързани съждения и да вземат необмислени решения, за които по-късно да съжаляват. Притежават силно чувство за независимост, активно въображение, което ги прави склонни към преувеличаване и фантазии. Не са най-добрите дипломати на света. Тяхната откровеност и стремеж да разкриват сърцето си понякога ги прави нетактични и ги въвлича в много неудобни ситуации.

Цветови съчетания – жълт цвят, който се променя към зелен. Жълтият цвят е жизнерадостен, защото е част от слънчевата светлина, която пристига от изток като пречистен образ на творчески способности. Това е цветът, който се свързва с интелекта и олицетворява нуждата от постоянно стимулиране и активност. Цялата природа е облечена в зелено – това е цветът на растежа и баланса на тази земя. Жълтозеления цвят поражда физическа и умствена активност, стимулира нуждата от признание и популярност. Това е цветът на личността, която се стреми да направи впечатление.