Българи от ново време

Според хороскопа на България - 10.11.1989

Луна в знак Овен - хората са много по-емоционални от преди, по-темпераментни, нетърпеливи, невъздържани и избухливи, лесно се ентусиазират, енергични, независими и свободолюбиви. Склонност да шофират бързо и рисковано.

Меркурий в знак Скорпион - дава логичен ум и рационален подход. Склонност към интриги и заговорничене.

Венера в знак Козирог -  Венера е планетата на любовта, а Козирогът е практичен и някак си по-безчувствен. Безлюбие, чувствата са пресметливи,  хората по-студени. Повече се интересуват от материалната, от колкото от духовната страна на живота. Всеки се е скрил зад своята непристъпна крепост, сърцата са бронирани - проблем със сърдечната чакра. Стремеж на болшинството хора към бърз напредък в службата, високи постове и по-добър социален статус.

Марс в знак Скорпион прави хората по-решителни, амбициозни, преследване на целите, манипулативни, задкулисни действия, страстни, засилена сексуалност. Лесно изпадат в ярост, черногледство и повече негативни мисли. Подозрителни, отмъстителни. Неудовлетворение от живота.

Слънцето е представител на Бога, а Плутон е представител на ада, на подземният свят.

Слънце в съвпад с Плутон - Нарушен е Божественият закон чрез алчност, лакомия, нездравословен начин на живот чрез месоядство, прекалена употреба на алкохол и други упойващи средства. Хората стават жестоки, имат разрушителни действия, престъпления, безнравственост, незачитане на ред и законност. Водят се от низшите си инстинкти, прекомерна жажда за удоволствия, ламтеж за богатства, власт, непризнаване на правата на другите. Създава големи затруднения и изпитания за българския народ, липса на материални блага.

Меркурий в съвпад с Плутон -  прави хората непрактични като цяло, с ограничено мислене, изпълнени с противоречия и склонни към изопачаване на истината.

Юпитер в опозиция на Сатурн - преобладават материалистичните възгледи, корупцията и служене чрез нечестни и насилствени методи.

Юпитер в опозиция на Нептун - в миналото хората са направили много прегрешения, умишлено разпространяване на много заблуди. Пренебрегвано е духовното служене.  Отлагане на времето за вършене на добро. Нарушени са законите на висшите светове. Сега липсват благоприятни условия за създаване на идеали и прокарването им. Лишения, несгоди, препятствия, наивност, че много знаят и от много неща разбират.  Лицемерие и  комедиантство.

Меркурий се намира в знак Скорпион в осми дом. Този дом е окултен и има отношение към кармата - унаследяване на доброто и злото, разплащане на сметки поради правилните и неправилни действия на хората. Сега сме в чистилището, през което трябва да преминем, за да се пречистим в умствено, духовно и физическо отношение и да можем отново да получим благословията на висшите светове.

Меркурий във съвпад със Слънцето.  Заедно те са носители на висшата Светлина, много будители просветители и това ни носи дихарма/добра карма/. Имаме шанс да се справим благополучно и добри възможности за правилно разбиране и възприемане на Доброто и разграничение от Злото.

Луната е в І дом в знак Овен в квадратура със Сатурн, Нептун, Юпитер- това показва, че българският народ ще страда от липса на здраве и други добродетели.

Сатурн в секстил с Плутон - успех в  областта на геологията,  минното инженерство и откриване на подземни богатства.

Северният възел е в знак Водолей в ХІІ дом, а Южният е в знак Лъв в VІ дом. Трябва да се опитаме да балансираме оста. Да развием знака и областта от живота, представени от VІ дом и знак Лъв по най-конструктивния начин, защото те сочат вродени таланти и вътрешно присъщи тенденции за реализация. Необходимо е да се наблегне повече на изкуството и културата, на театъра и музиката. Изкуството ще спаси, ако не света, то поне България. Необходимо е да събудим северният възел, мястото, където трябва да се разгърнем, да развием повече толерантност, разбиране, съпричастност. Да се работи в групи, да се създадат общности, нови идеали, които засягат обществото.