Костадин Костадинов: Дано делото срещу Марешки не бъде прекратено по давност

Притеснява ме само това, че още преди да се вземе решението от съда за поредното отлагане, в пресата се появи информация, че точно това ще се случи

Костадин Костадинов е общински съветник. Той се е опитал да помогне на тормозен от Веселин Марешки бизнесмен. При схватка помежду им аптечният бос ударил Костадинов в лицето в присъствието на полицаи. След това Марешки бил задържан в полицията. Срещу него има обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на Костадин Костадинов.

- Г-н Костадинов, очаквате ли на 24 април делото срещу Веселин Марешки да тръгне?

- Надявам се това да стане. Но по това време най-вероятно г-н Марешки ще е депутат. Поради това, за да може той да бъде съден, трябва да се мине през сваляне на имунитета му. Това не е от най-бързите процедури и ще отнеме време. Би ми се искало прокуратурата бързо да поиска свалянето на имунитета и това искане бързо да бъде гласувано.

Надявам се, че все пак делото ще тръгне, за да не се окаже в един момент, че е прекратено поради изтичане на давността.

- Защо имаше отлагания на няколко пъти, не трябваше ли вече да е приключило?

- Последния път мотивът за отлагането бе за мен доста странен. Нямало кой да гледа детето на Красимира Колева, която е подсъдима заедно с г-н Марешки. И поради това се отложи делото, тъй като тя не можела да се яви.

Делото трябваше отдавна да е приключило, тъй като има достатъчно събрани доказателства, включително и чрез СРС. Част от тях бяха публикувани в медиите и се разбра какъв е стилът на действие на Марешки и за контактите му с хора от криминалния контингент, които са били осъждани за участие в организирана престъпна група.

Марешки вече трябваше да е осъден, тъй като става въпрос за деяние, извършено от него още през 2014 г. Сега сме 2017 г., обаче и делото продължава да се точи.

Има и някои съвпадения, които предполагам, се дължат на чиста случайност. Сега делото се отложи за след изборите. През миналата година отново бе отложено, но тогава за след президентските избори, на които Марешки също участваше.

- Виждате умисъл ли в това?

- Не бих си позволил подобно нещо, убеден съм в почтеността и некорумпираността на българския съд и на съдия Светлозар Георгиев, който гледа делото на Марешки и Колева. Убеден съм също така, че съдът е имал всички основателни мотиви за отлагането на делото. Притеснява ме само това, че още преди да се вземе решението от съда за поредното отлагане, в пресата се появи информация, че точно това ще се случи. И тази информация се оказа вярна.

 

Източник: 24chasa.bg