Кошмарът на Фики се казва Веселин Маринов

„Is this love“ – Албум на годината?

Около всяка ежегодна кампания за наградите на фолк телевизията майка Планета, лъсват много истини, дълбоко скрити факти и терзания потискани и давени с ударни дози хапчета и алкохол през годината.

В дългите безсънни схемаджийски нощи, изпълнени с размисли, (не как да направя по-добър хит, а), как да прецакам гласуването или на кого да платя (било то с тялото си), за да грабна важна статуетка, певците и певиците от лекия жанр мътят интриги и планират „стратегически ходове, които ще ги доведат до сдобиването с бленуваната награда“.

Всеки по-наблюдателен и трезво мислещ чалга аналитик лесно ще забележи пристрастията, драмите, подмятанията, акцентите и други „тактически“ и не токова „Пи Ар“ ходове оцветени в пикливо жълто, акано кафяво и менструално червено, на които безкористните артисти и техните фенове са готови за да постигнат жадуваната победа.

В борбата са впрегнати всички, „услужливи“ медии, готови да разгласят „бомбастичната“ новина. Всички фенове склонни да брулят (това е чалгаджийския аналог на политическия израз „тролят“) уеб пространството, всички знайни и незнайни циганчета с таблет, смартфон или минимални познания за интернет включващи понятията „Ай Пи адрес“ и „Прокси сървър“.

Ярък пример наблюдаваме тия дни с новината „Фики размаза Веселин Маринов“, това накратко е дописка съобщаваща, че злополучния албум на Фикрет с етно-поп пародията с привкус на погребален цигански вой „Издислав“ и работно заглавие Is this love е минал по продажби този на Веско Маринов.

Толкова „напомпана“ новина се вижда само в предизборните кампании, макар че както стана ясно, „изборите“ (разбирай наградите на Планета) пропаднаха, и то пропаднаха след като изненадващо Фики и неговия Издислав започнаха „незнайно как“ да трупат стотици гласове в час в интернет гласуването за наградите. Този странен факт се стори съмнителен на организаторите на гласуването и те побързаха да го прекратят.

След като се изложи (спестявам израза „осра“) с англоезичния си хит, Фики изтърка подметки да обикаля студията на сутрешни, следобедни и уикенд блокове в опит да ни обясни как ние обикновените българи и те, неговите фенове, не разбираме от качествена музика. Няма да коментирам принизяването на уж уважаваните журналисти и предавания, които дадоха трибуна Фикдизлав за неговото безсмислено бръщолевене на заучени фрази.

Типично както всеки средностатистически мангал обяснява на своите 3-4 момичета в Брюксел, как ще станат принцеси докато се трудят за него, Фики ни убеждаваше какъв голям хит е неговата боза, и колко гледания и слушания има, е пропусна да спомене бройката на предизвикани рефлукси и автентични повръщания вследствие слушането на неговата „творба“.

И докато феновете на Галин се притесняваха, че Фики застрашава чалга просперитета на момчето от „Златна Добруджа“ и може да грабне изпод носа му статуетката, то Фики се оказа по-изплашен от титана на пенсионерската любов Веселин Маринов.

Излиза, че на косматия Стораро джуниър хич и не му пука за неговия пряк конкурент Гальо (не от Каризма). Явно в него той не вижда истинска заплаха.

Кошмарът на „човека с вертолета“ е запотената икона на застаряващите лелки, ще кажете защо пък да е така? Ами защо иначе ще се разнася като младоженски чаршаф на сутринта дописката, че албумът „Издислав“ надминал по продажби Весковия?

Като през протрит цигански шалвар тук прозира страхът Фикриев от батко му Маринов и неговия електорат, невиждал ерекцията на съпруга си от години…

От всичко видяно и анализирано (докато слушам Бетовен) мога да заключа, че кошмарът на Фики се казва Веселин Маринов!