Далаверата с инициативните комитети за изборите

Общество

19-10-2016, 11:39

Снимка:

btv, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митьо Пищова: Разбрах, че съм кукла на конци

Или как едни хора се облажиха с 2 милиона

Как законно откраднаха от държавата куп пари група тарикати, обявили се за „група граждански движения”

Един център от „група граждански движения” издига 5 кандидат-президентски двойки за предстоящите избори. Всяка от тях ползва по 40 000 лева държавна помощ, защото не са издигнати от партия с държавна субсидия. Така този център, който се състои от български граждани, прибира 2 милиона лева от бюджета и данъкоплатците, показа репортаж на Би Ти Ви.

Издигнатите кандидат-президентски двойки разбира се нямат никакви шансове за изборите, вероятно подадените за тях гласове ще са няколко стотици, но прибраните пари са съвсем реални. А къде са похарчени и кой контролира това - никой не казва.

Така изборите се превърнаха в бизнес, едни хора и нанесоха щети на бюджета и то съвсем законно, без никакъв шанс някой да им потърси сметка. Един от тези тарикати-Ангел Гаджев-обеща да обяви консолидирането на парите в един общ блок и да правят обща кампания. Но какво казва народа-не е луд който изяжда зелника, а който му го дава. В случая това са депутатите, гласували текста на закона. Обаче плащаме всички ние.

 

Видео от репортажа можете да видите ТУК