Секс на първа среща – толкова ли е лошо?

Булевард

26-09-2016, 16:35

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пет основни табута в секса

Седем грешки при съблазняването на мъж

15 страшно неочаквани факта за секса

Външният вид издава искаме ли да правим секс

Правим секс само за кеф

12 основателни причини да правим секс всеки ден

Правим секс три пъти по-рядко от преди 30 години

Случайният секс увеличава риска от рак

Сексуална пристрастеност мъчи Ози Озбърн, започва лечение

10 тайни за женската сексуалност

Девет факта за женския оргазъм, които изумяват мъжете (18+)

Съвети за родители: Как да се усамотим, без децата да ни пречат

Пет места, на които не си заслужава да правите секс

Семейните кавги подобряват секса

Правим все по-рядко секс заради телевизията

Колко минути секс задоволяват жената? (изследване)

20 любопитни факта за секса, които ще ви изненадат (18+)

Колко време живее страстта в брака?

Краткият секс е вреден за здравето

Как жените намекват, че искат секс?

Проучване: Къде в света живеят най-гърдестите мадами

Проучване: Днешният мъж прави секс два пъти по-рядко

Проучване: Редовният секс прави мъжът успешен

Изследване: Жените обичат секса не по-малко от мъжете!

Мъжете и жените искат секс по различно време

Храните, които убиват секса - Анафродизиаци

Десет безспорни плюса на редовния секс

Смартфоните предизвикват импотентност

5 храни, които вредят на сексуалния ви живот

Спорносексуален?!

Правилата за запознанства и отношенията между хората вече са доста остарели, догмите и рамките вече са разчупени от динамиката на забързаното ни ежедневие

Да се счита, че ако една жена се отдаде на първа среща не е годна за сериозна връзка си е чист сексизъм, смятат съвременните експерти.

"Днес, все повече и повече хора възприемат секса като важен компонент на една успешна връзка, а не като нещо срамно, - казва д-р Джъстин Лемилер, социален психолог в Харвард, който изучава взаимоотношенията и сексуалността. - За такива хора е важно да се постигне сексуална съвместимост възможно най-скоро и секс на първата среща се смята за нещо правилно".

Разбира се, съвсем нормално е, ако лично не сте готова да скочите в леглото с момче, което познавате от около три часа. Не е задължително да се бърза. Но навика да се осъждат тези, които не могат да устоят на "приличен" период от време, преди да стигнат до физическа близост, е нещо остаряло и вредно, защото това кара хората да се страхуват и срамуват от нещо естествено в съвременното ни съществуване.

Традициите на са това, което бяха

Журналистите от Ню Йорк и експерти по връзки Андреа Сирташ и Джеф Юлцер дори написаха книга, озаглавена "ОК е да спиш с него на първата среща: Развенчаване на старите правила за запознанство".

Ето какво споделя един от авторите Джеф Злцер:

"Отивате на среща. Прекарвате си чудесно. След това си лягате ... и той губи интерес към вас. Защо? - Кой знае, може би той е прекалено придирчив; не може да усети магическите искри; може би го е страх от ангажимент, или може би той е просто един идиот, който е свикнал да си играе на котка и мишка.

Но една променлива почти никога не влияе върху резултата от уравнението: колко бързо може "да се отдадете". Това е много често срещано погрешно схващане, подкрепяно от милиони, но наистина момчетата не мислят така. Мъжете са повърхностни същества. В цялата история на планетата Земя, никой никога не каза: "Тя е чудесна. Тя е умна и секси, и гледа "Игра на тронове". Но има един проблем - спахме на първата среща ".

"Ако това е точния момент и между вас има химия, тогава защо не? Веднъж срещнах едно момиче-барманка, уговорихме се да се видим. Пихме текила, танцувахме, взехме такси, целувахме се на задната седалка, а после се качих в дома й за да правим това, което правят всички самотни хора.

Тогава си помислих, че тя ми харесва, че тя е умна и забавна, че искам да я видя отново - но не да ми стане приятелка само защото толкова бързо ми се е отдала. Ние бяхме заедно в продължение на няколко месеца. Да, връзката не завърши с брак, но повечето отношения не водят до това. И ние не се разделихме защото започнахме толкова бързо", разказва Т. на 23 години анкетиран за книгата.

Джеф си спомня как в процеса на работа по книгата той и неговият съавтор Андреа Сирташ интервюирали много мъже, които единодушно потвърдили, че те приемат абсолютно нормално секса още на първата среща.

Да си направим правилния извод

Вече чуваме кънтящите ви викове: "Как можахте да паднете толкова ниско! Развращавате младежта! Призовавате ги да скочат в леглото веднага след като са се запознали!"

Не. Това не е така. Ето как експертите обясняват какво се има предвид:

"Не говорим, че трябва да се спи на първата среща. И не казваме, че това ще увеличи шансовете ви за намиране на любовта. Има 357 добри причини да се изчака. Например, ако мъжът се държи съмнително и искате да го опознаете на първо място. Или имате строги морални и / или религиозни убеждения. Или той използва фрази като "Веднъж се живее!" Или искате да разпалите огъня на нетърпението в него. Или може би той обича "50 нюанса сиво", или сте девствена ...

Всичко, което искаме да кажем е:

Ако сте решили да правите секс, не означава, че след това трябва да се уважавате по-малко. Не трябва да се чувствате виновни за това. Няма от какво да се срамувате.

Уточнение: това е вярно за повечето мъже, но не за всички и всеки.

„Двойните стандарти провокиращи мисълта, че мъж, който спи с всички наляво и надясно е расов жребец, а жена, която се държи така е пропаднала все още са доста упорити. Това е отвратителна несправедливост и неприкрит сексизъм. От друга страна, би ли искала да се срещнеш с такъв лицемер?“

Другият съавтор Андреа Сирташ казва: "Ако знаете, че лягайки си с някой на първа среща ще покажете свои недостатъци - например, да започнете да се нуждаете от него и да зависите от неговото отношение към вас, тогава разбира се си струва чакането. Но не си струва да го правите от страх, че той ще загуби уважение или интерес към вас. Изчакайте в зависимост от това как ще ви повлияе. Това не зависи от него. Ако си го заинтригувала той ще ти се обади и ще се стреми да общува с теб, и след като те види гола. "

"Напълно възможно е и да не се обади - признава Джеф. – И това се случва. Пиете коктейл, после още един, целувате се, а след това правите секс. На сутринта двамата изтрезнявате, искрата между вас я няма повече и среща номер две никога не се случва.

Голяма грешка е да се мисли, че би имало втора ако не бяхме преспали. Не това е причината, поради която не се получило. Ако мъж и жена си подхождат, няма значение на какъв етап са си станали близки. В действителност, ако те не си подхождат един с друг, това също не е от значение."