Седем актьори отказали да играят гей роли

Тези, които се съгласиха получиха Оскар

Поп идолът Джъстин Бийбър отказва да участва в предстоящия филм "Supergirl" след като се оказа, че във филма има включена гей секс сцена с неговия образ. Но това въобще не е първият път, в който знаменитост отказва подобни експерименти. Ето още няколко актьори, които отказват да играят гей роли.

Марк Уолбърг

Марки е отказал да играе ролята на гей по религиозни причини. През 2010 г. актьорът казва, че е отказал филмите "Планината Броукбек" и "11 океана", защото против това бил неговия изповедник. Явно обаче духовния водач на Марки няма нищо против Уолбърг да играе убиец и престъпник, вярата това го позволява.

Кевин Харт

През 2015 г. актьорът заяви, че няма да играе гей, защото се вживява е ролята на 100 процента, а в този случай това е непосилна задача за него.

Мики Рурк

През 2012 г., Мики Рурк отказа да участва в снимките на биографията на световно известният ръгбист, единственият, който открито призна, че е гей - Гарет Томас. Актьорът се оправда с напредналата си възраст, заради която няма да е в състояние да понесе физическото натоварване.

Джордж Такеи

През 2016 г. американски актьор Джордж Такей, който играе астронавта Хикару Сулу в епизоди на оригинала "Стар Трек", отказа да играе гей. Той протестира срещу идеята на продуцентите да превърнат неговия образ в хомосексуалист. При това самият Такей е открит гей и активист на ЛГБТ движението.

Александър Илин

През 2011 г. актьорът от сериала "Стажанти", заяви, че никаква сума не може да го накара да играе гей. "След като тази тема сама по себе си за мен е дразнеща, защо трябва да я поднасям на масите?", казва той.

Алвин Ютингко

Младият филипински актьор заяви през 2011 г., че вече не иска да играе гей, тъй като е играл такива твърде много. Според него, много от феновете му смятат, че той наистина е гей.

С ролите си на гей мъже, номинации и статуетки Оскар получиха Том Ханкс за играта си в драмата „Филаделфия“, Хийт Леджър за „Планината Боукбек“, Шон Пен за „Милк“, Джарет Лето за Клубът на купувачите от Далас“ и Еди Редмейн за „Момичето от Дания“.